Відпочинок в Карпатах для осіб з порушеннями зору з Хмельниччини

Існує така притча: коли Бог роздавав людям землю, забув про гуцула. Гуцул нагадав Господу про себе і Господь сказав: ‘Я залишив собі рай на землі і віддаю його тобі’. Це Карпати!
Завдяки Християнській Місії служіння незрячим група осіб з інвалідністю по зору Хмельницької ТПО УТОС (19 чоловік), Кам’янець-Подільської ТПО УТОС (9 чоловік) гарно відпочили в серці Карпат – під м.Верховина.
За 10 днів наші утосівці потоваришували з колегами з Тернополя, Харкова – нас разом було 45!
Чудові умови проживання на базі відпочинку ‘Веселка’, відмінне харчування, насичені щоденні програми відпочинку,  а, головне – спокій від тривог…
В тяжкий для України час важко всім, а людям з особливими потребами тим паче…
Ми дуже вдячні керівнику Місії пастору Мельничуку Ігорю Сергійовичу і куратору Біблійної школи пастору Ачкасову Сергію Володимировичу та його дружині Надії Олександрівні, а також пастору Хабренку Олегу Петровичу, господарям і працівникам бази за організацію такого відпочинку!
Побути в тиші і спокої, подихати чистим повітрям, попити джерельної води, посмакувати екологічно чистими продуктами, відчути на дотик красу Карпат, дізнатися про славетну історію краю, почути народних пісень, здобути нові знайомства з позитивними місцевими людьми, отримати заряд неймовірної енергії – це дуже важливо в наш час! А щоденні ранішні і вечірні спільні молитви за Україну, за наших захисників, за нашу Перемогу, за кожного з нас надавали впевненості і сил.
Ми побували на водоспаді ГУК, в Яремчі, в музеї Гуцульщини і музеї гуцульських музичних інструментів у Верховині. Слухали співаночки справжнього гуцула. Були на екскурсії в сироварні. Купалися в озері на території бази. Вечорами палили ватру і слухали пісень. Вели приємні розмови під духм’яний карпатський чай. Проводили презентації- знайомства з кожною групою. Їздили в ‘Полонину Перці’. Підіймались на гору Костриця. Здолали підйом на гори по обидві сторони бази відпочинку. Були на перевалі Буковецькому – 835м над рівнем моря, і Кривопільському перевалі -1012м, який знаходиться по дорозі від Ворохти до Верховини.
Кожного дня – нові відкриття, нові незабутні враження. Такий відпочинок надає сил і наснаги на подальше життя.
Віра в Бога, в нашу Перемогу, в Україну – єднає серця!
Щиро дякуємо всім!!! Особлива подяка всім нашим екскурсоводам, які проводили безкоштовні екскурсії для нашої групи!
Також подяка працівникам Хмельницького залізничного вокзалу, які організували супровід групи при посадці в потяг і висадці при поверненні у Хмельницький. Провіднику 8-го вагону потяга ‘Рахів- Одеса’ Кириченку Євгену Анатолійовичу за сумлінне виконання посадових обов’язків!
Всім – всім щира подяка!
О, Боже, дай нам з неба миру,
В кожну сім’ю, в кожну родину.
Благослови всю Україну,
Підтримай в тяжку годину! – слова цієї молитви назавжди в серцях людей з білою тростиною!
Правління Хмельницької обласної організації УТОС