Вінницька дзюдоїстка Аліса Ільніцька прагне дати бій Дар’ї Білодід  

Джерела: https://www.ukr.net/ru/news/details/sport/105851869.html

https://ilikenews.com/news/vinnytska-dzyudoyistka-alisa-ilnitska-mriye-pro-olimpiyske-zoloto

https://vn.20minut.ua/Sport/vinnitska-dzyudoyistka-alisa-ilnitska-pragne-dati-biy-daryi-bilodid-11935067.html

15-річна вінничанка Аліса Ільніцька – донька члена паралімпійської збірної, багаторазового чемпіона України з дзюдо серед спортсменів із порушенням зору Костянтина Ільніцького. Її першим тренером був параолімпійський призер, заслужений майстер спорту із дзюдо Микола Ливицький, а пізніше у Вінниці спортсменку тренувала Валерія Осіпян.     

Аліса Ільніцька була чемпіонкою Вінницької області із дзюдо. Але вже рік вона навчається у столичному олімпійському коледжі імені Івана Піддубного, колишньому спортінтернаті. За цей  час стала бронзовою призеркою чемпіонату Києва, була в лідерах на всеукраїнському турнірі. Побувала на навчально-тренувальних зборах в Австрії, а в серпні їде до Словаччини.     

-Приємно, що Аліса продовжує нашу спортивну династію дзюдоїстів. В олімпійському коледжі вона поглиблено вивчає саме цей вид єдиноборств. Там професіонально тренується двічі на день, – розповів Костянтин Ільніцький.   

Як і більшість перспективних спортсменів, Аліса Ільніцька мріє з часом потрапити на Олімпіаду і стати там чемпіонкою.

-Я займаюся дзюдо два роки. Підштовхнув до цих занять тато, на якого рівняюся. Через півроку тренувань почала здобувати медалі. У мене багато сильних суперниць. Прагну їх наздогнати, тому посилено тренуюся. Відчуваю, що мій рівень зростає, – каже Аліса. 

Цікаво, що вінничанка виступає у ваговій категорії до 57 кг. Саме в цій вазі бореться бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року, триразова чемпіонка Європи та дворазова чемпіонка світу Дар’я Білодід. Тож Аліса мріє зустрітися і нею на змаганнях і поборотися на татамі.  

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС