Вінницька обласна організація УТОС інформує про свою роботу у червні

В народі прийнято казати: літо – пора відпусток. Проте, це не для Вінницької обласної організації УТОС, враховуючи режим воєнного стану в Україні та інтенсивну підготовку організації до відзначення 90-річчя УТОС, яке, рішенням правління ВОО УТОС планується провести в жовтні цього року.

В червні 2023 року інтенсивно працювали Вінницьке та Барське підприємства УТОС. Проводилась продуктивна комунікація з органами місцевої влади щодо підтримки організації у відзначенні ювілею УТОС. Активно працювали всі 5 територіальних організацій: традиційно проводилося очне та телефонне опитування членів ТПО стосовно їх соціально-побутових потреб, найбільш потребуючим членам УТОС видавались невеликі продуктові пайки. Активно працювали спеціалізовані бібліотеки Вінницького та Барського підприємств, а у Вінниці започатковано літературні зустрічі при бібліотеці, на яких читачі обговорюють новинки аудіо книг.

Плідним був цей місяць на публічні заходи, особливо, культурно-спортивного спрямування.

7 червня, за підтримки місцевої влади та місцевих спонсорів, на базі ПОГ «Барське УВП УТОС» відбулись урочистості з нагоди 90-річчя створення УТОС. Голова правління Барської ТПО УТОС Анатолій Кобиль підбив підсумки роботи організації за останні роки, відзначив найактивніших членів територіальної організації.

Завершилася зустріч концертом колективу художньої самодіяльності Вінницького підприємства УТОС.

Своєрідно відзначили на Вінницькому підприємстві УТОС Міжнародний день захисту дітей 1 червня.

В цей день було влаштовано шаховий турнір між командами шахістів Вінницької організації УТОС та юних вихованців шахових клубів «Романтік» і «Пішак». Захід  спільними зусиллями влаштували підприємство незрячих, обласна організація УТОС, обласний осередок спортивної Федерації незрячих України за підтримки депутата міської ради Андрія Андрєєва. Присутніх порадували своєю творчістю юні виконавці міської вокальної студії, які виконали як академічні, так і естрадні твори. Всі учасники заходу отримали заохочувальні призи.

Живий концерт, танцювальну програму, цікаві конкурси та вікторину влаштував для вихованців Стрижавського дитячого будинку-інтернату творчий колектив вінницького підприємства незрячих.

У цьому закладі мешкає молодь із розумовою відсталістю.

Музично-розважальний вечір отримав патріотичну назву «Я люблю тебе, Україно!». Наживо яскраво співали молоді незрячі виконавці Анна Кучерук і Ольга Гурська, досвідчені артисти Богдан Коваль (автор і композитор переселенець із Маріуполя), Олександр Волощук і Наталя Слюсарчук. Переважно це були сучасні естрадні пісні. але всі вони були світлі та оптимістичні, закликали любити рідну країну.

Віктор Зелінський. голова Вінницької ОО УТОС