Для вінницьких театралів вперше влаштували концерт. Як раз після закриття сезону

Джерело: https://vn.20minut.ua/Kontserty/dlya-vinnitskih-teatraliv-vpershe-vlashtuvali-kontsert-yak-raz-pislya–11932712.html

Цього тижня у Вінницькому обласному театрі імені Садовського закрили сезон. Останньою була вистава “Клуб одиноких сердець”, яка зібрала аншлаг. На ній була присутня група незрячих вінничан, представників місцевого осередку Українського товариства сліпих. Вже не вперше театрали підготували для них голосовий супровід вистави. Зокрема, у навушники люди із порушеннями зору чули стислий опис подій, які відбуваються на сцені. 

А ось наступного дня на малій сцені вже самі театрали були уважними глядачами і слухачами. Для них виступив колектив художньої самодіяльності підприємства незрячих. Він підготував концертну програму для артистів театру, вимушених переселенців і охочих містян. Це були українські народні, веселі та сучасні пісні на патріотичну і військову тематику. Їх загалом виконували понад десяток вокалістів.           

-Ми пам’ятаємо багатьох акторів театру імені Садовського, із якими раніше співпрацювали. Приміром, народний актор України Нестор Кондратюк вів у нас драматичний колектив, який мав статус народного. А актори Людмила Мамикіна та пізніше Надія Кривцун вели для незрячих гурток художнього читання. Тому зв’язок із театром підтримуємо постійно. Вистави допомагають нам пізнавати повноту життя, – прокоментувала художній керівник колективу самодіяльності підприємства незрячих Наталя Слюсарчук.  

-Для нас концерт в театрі взагалі влаштовують вперше. Це дуже приємно. Безумовно, є чомусь повчитися у музикантів-аматорів. Із незрячими ми почали співпрацю понад рік тому завдяки проєкту “Театр, доступний для всіх”. Зокрема, влаштовуємо для них аудіопис вистав. Цим опікується завідувачка літературно-драматичної частини Світлана Фицайло, – розповів директор театру Іван Педорук. –  

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС