Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про свою роботу

У червні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО для членів УТОС проведена зустріч з представниками церкви м. Харкова “Місія служіння незрячим” та роздані 45 продовольчих наборів, для всіх бажаючих роздані плеєри з озвученою біблією. Від Церкви м. Дніпра одержано 28 продовольчих наборів, до 91-річниці Українського товариства сліпих від “ТОВ Тортамо” одержано 15 коробок мафінів та кутників “Порічка”.
З 10.06 по 20.06.24 року в с. Світязь Волинської області відбувся Чемпіонат України з шашок-100, в якому брали участь спортсмени з Дніпропетровської області. В запеклій боротьбі в змаганнях серед незрячих друге почесне місце здобув голова ДОО УТОС Горбенко В.Г.
В Краматорській ТВПО 8 членів УТОС отримали гуманітарну допомогу від БФ “Добрий рух” у вигляді наборів м’ясних консервів. Волонтерська благодійна організація “Support Ukraine with us” з м. Дніпра надала гуманітарну допомогу 18 особам з інвалідністю, до складу якої входили соняшникова олія, цукор, сіль, макаронні вироби, пшенична та вівсяна крупи, консерва м’ясна та овочева, чай, цукерки, печиво, вафлі, халва, згущене молоко та гігієнічний набір – пральний порошок, мило господарське та косметичне, зубна паста.
Допомогу надавали дистанційно через відділення Нової пошти посилкою у 10 кг. Усі грошові витрати благодійна організація взяла на себе, сплативши послуги пошти самостійно. Від БФ БІОН 60 осіб отримали продовольчі набори – 12 банок рисової каші, 2 пачки равіолі, 1 пачку макаронних виробів, 6 хлібин, 5 одиниць хлібних напівфабрикатів.
В Павлоградській ТПО УТОС проведена зустріч з служителями церкви з м. Харкова “Місія служіння незрячим” та роздані 40 продовольчих наборів. Павлоградським Iсполкомом видiлено грошову допомогу 42 членам УТОС на суму 29250 грн., від Молочного Дому одержано молочної продукцiї на суму 53760грн.
В Нікопольській ТПО проводилась робота по переоформленню і складанню ІПР для членів УТОС. Ті члени НТПО, які залишились проживати в м. Нікополь, Покров і Марганець і раніше отримували продовольчі набори за Продовольчою програмою ООН, отримують за бажанням 1500 грн. на особу щомісяця, починаючи з травня.
В Покровській ТПО 12 осіб одержали продуктові набори – крупи, консерви, вода, квасоля, горішки, ізюм, суп в пакетах.
В Костянтинівській ТПО 18 осіб з інвалідністю одержали гуманітарну допомогу від Пастора Православної церкви.
Волонтери Православної церкви м. Жовті Води підготували молитовну програму, продовольчі набори та одяг б/у для 42 членів УТОС. 28 членам УТОС, які виїхали з міста, надіслали поштою продуктові набори. Ведеться робота по заміні непрацюючих квартирних телефонів для 15 осіб на альтернативні.
В Червоноармійській ТПО для членів УТОС були організовані екскурсії до м. Івано-Франковська та м. Львова. До 91-річниці УТОС була надана фінансова підтримка до цього заходу директором Покровського ТПО Ю.Шугаровим, власником “Моко піца”, ТРЦ “Бульвар” Сировим С.В., ФОП Гончарук С.А. та інш.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС