Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про проведену роботу у липні

У липні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членам первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО для членів УТОС проведена зустріч з представниками церкви м. Харкова “Місія служіння незрячим” та роздані 35 продовольчих наборів. 6 осіб з інвалідністю з супроводжуючими м. Дніпра та м. Павлограда були запрошені представниками церкви “Місія служіння незрячим” на безкоштовний оздоровчо- реабілітаційний захід в Карпатах. Цей відпочинок та подорожі мальовничими місцями Карпат подарував усім яскраві емоції, фізичне відновлення та духовне збагачення, знайомство з новими людьми та незабутні враження. Зараз на такий відпочинок вже готується друга група осіб з інвалідністю 1 та 2 групи та їх супроводжуючими.
В Краматорській ТВПО 4 особи отримали мʼясні консерви від БФ «Добрий рух», 5 осіб з інвалідністю отримали гуманітарну допомогою у вигляді продуктового та гігієнічного наборів від волонтерської організації м. Дніпра “Support Ukraine with us”, 25 осіб отримали гуманітарну допомогою від товариства Червоного Хреста. Допомога складалася з двох частин: продуктового набору та набору гігієнічних засобів. БФ «Ялена» запросив членів Краматорської організації на отримання допомоги у вигляді б/в одягу. Бажаючі мали змогу обрати серед запропонованих речей необхідне для себе та членів своєї родини.
Члени Нікопольської ТПО УТОС замість продуктових наборів отримали фінансову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН World Programme. Сума фінансової допомоги склала 1500 грн. на одну особу.
Всього отримали допомогу 86 чоловік.
Члени Криворізької ТПО УТОС від представників церкви “Місія служіння незрячим” отримали 30 продовольчих наборів та 4 плеєри.
В Павлоградській ТПО 38 осіб організації отримали продовольчі набори від Харківської церкви “Місія служіння незрячим”, склад наборів – це продукти харчування: крупи, цукор, олія, макарони, тушонка, 10 осіб з інвалідністю отримали плеєри для прослуховування біблії. 42 особи товариства отримали по 650 грн. грошової допомоги від міської ради на поповнення рахунків мобільного зв’язку чи на інші особисті потреби.
В Костянтинівській ТПО завдяки віруючим волонтерам церкви з м. Київ 30 членів УТОС одержали продуктові набори, ліки, одяг б/в.
16 членам УТОС, які евакуювалися з міста, надіслали поштою продуктові набори. Звернулись в міськвиконком до військової адміністрації, щоб встановили скважину для набору питної води біля будинку де проживають незрячі люди, допомагали людям в вирішенні комунальних питань після пошкодження їх житла.
В Покровській ТПО члени УТОС отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Крапка відліку”, для членів УТОС були організовані екскурсії до Ворохти м. Івано-Франковська, подорож до Верховини та інш. Допомогли членам УТОС з евакуацією м. Бурштин та м. Калуш.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС