Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про свою роботу

У серпні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членам первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО для членів УТОС за допомогою спонсорів підготовлені та роздані 40 продовольчих наборів. До Дня незалежності особам з інвалідністю м. Дніпра Департаментом соцполітики та УСЗН роздані подарункові комплекти постільної білизни.
На початку серпня членів Дніпропетровської та Краматорської організації УТОС було запрошено на відпочинок в Карпати до селища Кривопілля Івано-Франківської області. Для слухачів Біблійної школи “Місія служіння незрячим” проживання та харчування було безкоштовним. Щоранку та щовечора відбувалися невеличкі проповіді, а вдень були піші підйоми в гори, похід до озера, екскурсія до Парку динозаврів, до водоспаду, поїздки до м. Яремча та м. Верховина, відвідування Дому молитви в м. Ворохта. Це була гарна нагода поспілкуватись між собою особам з інвалідністю із різних регіонів та завести нові знайомства. Всі були щиро вдячні представникам “Місії служіння незрячим ” за організацію релігійно-просвітницької діяльності та активного відпочинку в Карпатах.
В Краматорській ТВПО 30 осіб з інвалідністю по зору отримали гуманітарну допомогу від Міжнародної організації Червоного хреста. До складу входили продуктовий набір та набір засобів гігієни. 45 осіб отримали від БФ “Карітас” гуманітарну допомогу у вигляді пакунків з гігієнічними засобами та засобами побутової хімії. Цю допомогу особам з інвалідністю доставляли по місту проживання.
Члени Криворізької ТПО УТОС отримали 30 продовольчих наборів від організації “За рідне місто”.
30 членів НТПО УТОС м. Марганця отримали продовольчі набори від Церкви “Добра вість”.
В Покровській ТПО особам з інвалідністю видавали одяг б/у.
В Костянтинівській ТПО 42 особи з інвалідністю отримали продуктові набори від Червоного Хреста – рослинне масло, крупи, макаронні вироби, рибні та м’ясні консерви, та гігієнічні набори – порошок пральний, мило, зубну пасту, туалетний папір та інше. Від Фонду “Точка рівноваги” 47 осіб з інвалідністю отримали грошову допомогу по 10800грн., 27 осіб отримали від волонтерів продукти харчування – картоплю, моркву, буряк, часник та цибулю, а також муку, хліб, печиво та консерви, 27 осіб одержали від соцзахисту продуктові набори, 9 членів УТОС, які евакуювалися з міста, продуктові на гігієнічні набори отримали поштою. Завдяки співпраці з міськвиконкомом встановили свердловину питної води біля будинку, де проживають незрячі люди. Допомагали людям в вирішенні комунальних питань після пошкодження їх житла, надавали консультації по придбанню стройматеріалів.
В Червоноармійській ТПО члени УТОС м. Покрова отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Крапка відліку” на 18000 грн., від спонсорів одержали кавуни на 3500грн., будівельні матеріали на 4500грн., ємності для питної води та інвентар для саду та огороду – на 8900грн., продуктові набори та господарські речі – на 3200грн., 120 штук інкубаційних яєць, від Церкви “Благодать” – солодощі з кавою. Для членів УТОС, які мають домашніх собак, приватний підприємець М. Білоус безкоштовно надав собачі будки на 24000грн.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС