Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про проведену у вересні роботу

У вересні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членам первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО для 5 членів УТОС підготовлені документи для матерільної допомоги від Дніпровської міської ради.
У вересні в Парижі відбулися Паралімпійські ігри, в яких приймала участь спортсменка з плавання, член УТОС Дніпропетровської ТПО, Ганна Стеценко. Вона в змаганнях з плавання здобула золоту, 2 срібних та бронзову медалі.
З 20 по 30 вересня в Туреччині відбувся Чемпіонат Світу з шашок-100, в якому приймав участь голова Дніпропетровської обласної організації УТОС Горбенко Василь Григорович. В запеклій боротьбі в змаганнях серед незрячих він здобув 2 срібних та бронзову медалі.
Від щирого серця вітаємо наших спортсменів з перемогою! Їх воля до перемоги та відданість спорту – це приклад для всіх нас. З гордістю дивлячись на їх успіхи, ми відчуваємо, що вони – приклад того, як можна преодолати будь-які обставини та досягти високих результатів завдяки власній впертості і працьовитості. Бажаємо їм подальших успіхів, нехай кожна перемога приносить їм радість та незабутні миті спортивного тріумфу.
Члени Криворізької ТПО відвідали загальноміський захід “Креативні та культурні індустрії, як основа стійкості України”, який відбувся за підтримки Британської ради в Україні. В рамках цього заходу у культурному центрі “Арткрафтоіл” відбулося відкриття художньої виставки картин, текстилю та фігур за участі викладачів та студентів Львівської академії мистецтв. Одним із розділів картинної галереї є тактильні картини для незрячих, кожна супроводжується тифлокоментарем та описом шрифтом Брайля. Для осіб з інвалідністю відвідування безкоштовне. У Кривому Розі виставка працюватиме протягом двох місяців, далі планується демонстрація у різних містах України.
В Краматорській ТВПО відбулася зустріч членів УТОС з пастером Біблійної школи з м. Харкова “Місія служіння незрячим”. Зал для заходу надала церква “Ковчег спасіння”. Наприкінці події 38 осіб з інвалідністю та їх супроводжуючих отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів. 7 осіб з інвалідністю по зору отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування від Краматорської міської ради.
В Покровській ТПО 20 осіб з інвалідністю отримали по 100 кг пшениці від ТОВ “Славутич”.
В Дніпродзержинській ТВПО 2 члени УТОС отримали матеріальну допомогу від депутата Плахотнік О.О. по 3000 грн. кожний. Відбулася зустріч членів ТВПО УТОС з волонтером християнської БО “Місія служіння незрячим” Ачкасовим С.В. Наприкінці зустрічі 45 членів організації отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, до яких входили: борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, приправи, м’ясні та овочеві консерви.
В Нікопольській ТПО 29 осіб з інвалідністю отримали продуктові та гігієнічні набори від Товариства Червоного Хреста. До складу наборів входили: олія рослинна, вермішель, крупа гречана, рис, булгур, цукор, чорний чай, консерви м’ясні та рибні, а також пральний порошок, мило, шампунь, зубна паста, зубна щітка, туалетний папір, станки для гоління та гігієнічні прокладки. 5 осіб, в яких житло постраждало від обстрілів, отримали поліетиленову плівку, пластикову каністру для води та набір свічок.
В Костянтинівській ТПО 25 осіб з інвалідністю отримали від волонтерів овочі – картоплю, моркву, буряк та цибулю, а також хліб, печиво, вафлі, медичні шприци та ліки, 35 членів УТОС одержали гуманітарну допомогу від віруючих м. Сміла – гель та порошок для миття посуду, пральний порошок, мочалки для посуду, вологі серветки, вушні палички, батарейки, чай та каву, 47 осіб отримали продуктові набори від соцзахисту, 7 членів УТОС, які евакуювалися з міста, отримали поштою продуктові та гігієнічні набори, 3 особи одержали буржуйки для обігріву, придбані завдяки віруючим волонтерам з м. Жовті води.
В Червоноармійській ТПО підприємець Ткачук О.Є. встановив вікна та двері переселеним членам товариства за рахунок фірми на 63 тис.грн.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС