Засідання громадських організацій по роботі з людьми з інвалідністю з питань працевлаштування та доступності міста

15 липня було проведено засідання громадських організацій  по роботі з людьми з інвалідністю в приміщені центру зайнятості, де були присутні представники УТОС Закарпатської області. Також були присутні представники департаменту праці, місцевої влади, громадські активісти, голови громадських організацій.

На засіданні були підняті найболючіші питання пов’язані з доступністю людей з інвалідністю до соціуму. Навіть в ці важкі часи дана проблема ж нагальною. Особливо це стосується працевлаштування, що є болючою темою особливо для людей з нозологією по зору. Завдяки технічному прогресу, новітнім пристроям та девайсам кількість робіт яку може робити людина з інвалідністю значно зросла. Це стало приводом для перегляду кількості квот робочих міст для людей з особливими потребами, і було б правильно якби ці квоти були розподілені по нозологіям. Відносячись з розумінням та повагою до інших типів інвалідності нозологія по зору є найбільш складна, по причині чого найменше шансів працевлаштуватись на роботу.

Працедавці повинні розуміти, що люди з особливими потребами будуть віддавати себе на всі сто відсотків, оскільки розуміють ціну можливості працювати. Працевлаштування є одним із найважливіших факторів соціальної адаптації.

Сергій Туряниця, голова Закарпатської ОО УТОС