Заходи Прилуцької територіально-первинної організації УТОС

30 листопада 2022 року Прилуцькі утосівці взяли участь у зустрічі міського голови Ольги Попенко з представниками громадських організацій осіб з інвалідністю.
Ольга Попенко та її заступник Тетяна Шкуренко наголосили, що співпраця міської влади з організаціями осіб з інвалідністю зміцнюватиметься і надалі. Посадовці вкотре висловили особисте захоплення силою духу та мужністю присутніх і закликали їх не замовчувати свої проблеми.
Активісти ТПО УТОС одержали із рук мера почесні грамоти виконавчого комітету міськради. Завершився захід концертом самодіяльних артистів.
01 грудня 2022 року.
Друзі залишаються друзями за будь-яких умов. У цьому переконалася прилуцька утосівська спільнота, зібравшись у приміщенні своєї первинки з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.
Підтримати незрячих, поспілкуватися із ними прийшли Лідія Шевченко – помічник народного депутата України Бориса Приходька та представники Церкви “Відродження” в особі пасторів Ігоря і Світлани Марченків, прихожан.
Голова правління ТПО Ніна Самусенко подякувала всім, хто опікується особами з інвалідністю по зору, роблячи їхнє життя яскравішим і комфортнішим.
Захід пройшов, як-то кажуть, на одному диханні. Говорили про наболіле, обмінювалися думками, співали, читали реп і власні вірші, слухали виступи молодих музичних талантів із “Відродження”. І головне – не почувалися самотніми, обділеними увагою і турботою.
Насамкінець куштували смаколики. По-справжньому родинна атмосфера зустрічі подарувала кожному позитивні емоції, налаштувала на безцінний у наші воєнні часи оптимістичний лад.
02 грудня 2022 року
Побутує думка, що лише великі міста здатні забезпечити незрячим якісну реабілітацію, сповна розкрити їхні здібності, сприяти професійному становленню осіб з інвалідністю по зору. Так, у мегаполісах більше можливостей, однак це жодним чином не звільняє людину з провінції від відповідальності за власну долю, не дає їй права пасувати перед труднощами, пов’язаними із вродженими чи набутими порушеннями здоров’я.
Як приклад, незрячі уродженці Прилуцького краю, котрі прославилися своїми талантами чи не на весь світ.
Про видатних земляків розповіла прилуцьким утосівцям Наталія Клочко –  науковий співробітник місцевого краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова.
Лекція відбулася у рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю.
Голова правління Чернігівської обласної організації УТОС, Максим Гоцало