Звернення університету Брно (Чешська республіка) до Закарпатської ОО УТОС

Під час військової агресії росії по відношеню до України багато людей вимушено покинули свої домівки. Знаходили свій новий прилисток в більш безпечних містах, як України так і зарубіжжя. По мірі можливості та своїх професійних навичок кожен вимушений переселенець намагався знаходити себе на новому місті.

До Закарпатського ОО УТОС зателефонували представники університету міста Брно, в лиці Юлії Думенко,  з проханням допомогти в наданні інформації та матеріалів по шрифту Брайля кирилицею. До університету звернувся житель Запоріжжя, незряча людина член УТОС, з проханням влаштування на роботу. Договір про влаштування на роботу було складено в тому числі і шрифтом Брайля українською мовою, в чому ми з радістю допомогли. В подальшому було домовлено розвивати нашу співпрацю з університетом та залученням до роботи.

Контакти ГО УТОС Закарпаття представники Брнянського університету знайшли на сайті ЦП УТОС.  Це означає що потреба в даному сайті є очевидна і потрібно наповнювати його та показувати наші потруби, нашу роботу, висвітлювати діяльність та проблематику життя людей з порушенням зору. Нас читають і за кордоном, в тому числі і представники організацій по роботі з незрячими різних європейських країн, з якими необхідно налагоджувати зв’язки та співпрацю в ці важкі для України часи.

Сергій Туряниця, голова Закарпатської ОО УТОС