На базі ПОГ “Вінницьке УВП УТОС” запрацював волонтерський хаб

На базі ПОГ “Вінницьке УВП УТОС”  запрацював волонтерський хаб.

Напевно, кожен українець нині намагається допомогти армії та вимушеним переселенцям.

Координують цю діяльність волонтерські організації й фонди.  Не залишилися осторонь цієї конче необхідної роботи й у Вінницькому учбово-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих (УТОС).  Там нещодавно облаштували склад гуманітарної допомоги, куди свою продукцію доставляють мешканці Вінниці та навколишніх громад.  Фактично це невеликий волонтерський хаб обласного рівня, звідки благодійна продукція потрапляє воїнам на передову.   Небайдужі мешканці сіл Степанівка і Побережне останні півтора тижня активно займаються виготовленням банок із тушонкою, кашею із м’ясом, холодцем.

Передають це на фронт за допомогою активістів із волонтерського хабу.

– Також закатуємо у банки сало, варимо згущене молоко. Відвозимо до підприємства УТОС, звідки наша гуманітарна допомога потрапляє бійцям.

Мешканці наших сіл допомагають завантажувати готову продукцію і привозити її на склад, – розповіла координаторка волонтерів від сіл Степанівка і Побережне Юлія Гаврилюк.

Вона деталізувала, що для організації виробничого процесу волонтерам надали приміщення у Степанівській школі.

– Саме там із дівчатами переробляємо м’ясо.

Багато місцевих фермерів віддали нам свиней для потреб армії, тому змогли запустити регулярний виробничий процес. Закрутили вже майже 1,5 тисячі банок.

Вважаю, що ця тилова робота є дуже важливою – вона допомагає наблизити перемогу України! – додала Юлія Гаврилюк.

Хабом на базі підприємства УТОС в першу чергу опікується молода волонтерка із Вінниці Катерина Шрамко. Дівчина розповіла, що із третього дня війни  почала займатися волонтерською діяльністю.

Спочатку використовувала іншу базу як склад.  Але після збільшення обсягів отриманої гуманітарної допомоги Катерина Шрамко пристала на пропозицію перевести свій волонтерський пункт на базу УТОС, до приміщення із більшою площею.

Активно працює у новоствореному волонтерському хабі й заступник директора Вінницького підприємства УТОС Владислав Лебідь. Він опікується питаннями логістики. Фактично Владислав тимчасово перекваліфікувався з адміністративного працівника у водія і волонтера.

– Різні волонтери передають до нашого хабу свою продукцію. Ми відправляємо її на фронт, використовуючи для цього мікроавтобус УТОС, – прокоментував Владислав Лебідь.

Також волонтери хабу УТОС розвозять по шпиталям благодійну медичну допомогу, медикаменти та спеціальні хірургічні ліжка, на яких можна оперувати навіть в польових умовах.

– Гуманітарна медична допомога надходить із Німеччини та інших країн Європи.

З цим допомагає професор медицини й практикуючий хірург Олександр Процепко.

Завдяки його контактам ми вже отримали та передали у потрібні місця благодійної медичної продукції на сотні тисяч євро, – додав Владислав Лебідь.

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Джерело: Вінниця News