На концерті до Дня незалежності почули  «Молитву за Україну»

Джерела:https://presspoint.in.ua/2024/08/24/do-dnia-nezalezhnosti-u-vinnytsi-vidbuvsia-kontsert-molytva-za-ukrainu-vid-meshkantsiv-tsentru-podillia/

https://vn.20minut.ua/Kontserty/na-kontserti-do-dnya-nezalezhnosti-pochuli-molitvu-za-ukrayinu-11937813.html

У центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю  «Поділля» влаштували концерт до Дня незалежності України. Його спільними зусиллями провели колектив художньої самодіяльності підприємства незрячих і творчі мешканці центру. 

— Вже стало традицією, що в нашому концерті беруть участь мешканці центру «Поділля», які перебувають на реабілітації. Вони готувалися до виступу і навіть приїздили до нас на репетиції,  — сказала керівник колективу художньої самодіяльності підприємства незрячих Наталя Слюсарчук. 

Переважно лунали пісні, які прославляють нашу державу. Серед них були й сучасні композиції. Приміром, голова обласної організації Українського товариства сліпих Віктор Зелінський разом із дочкою Юлією виконав популярний хіт Дмитра Волканова «Намалюю». («Я намалюю на папері рідну Україну. Без горя, без печалі, без смерті, біди»). А Наталя Слюсарчук вперше виконала пісню Оксани Білозір «Щоб на вісні співали солов’ї».   

Валентина Танасійчук – військова волонтерка, керівник ансамблю у м. Кам’янське (Дніпропетровська область), інвалід другої групи. Нині лікується у центрі реабілітації «Поділля» і водночас допомогла поставити номери художньої самодіяльності. 

— Ми підготували чотири номери — вірш, сценку і дві пісні. Зокрема, я виконую «Молитву за Україну», яка крає серце під час війни. Основну частину концертного часу віддали гостям, — розповіла Валентина Танасійчук. – Для людей з інвалідністю музика є частиною реабілітації. Вона підіймає дух людей і вселяє їм віру у краще.       

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС