Перший заїзд на реабілітацію воїнів, які частково або повністю втратили зір завершився у серпні

Просторове орієнтування – ось важлива навичка, яка дає можливість самостійно пересуватися по місту людині, яка повністю або має значну втрату зору. Тому виходи в місто є великою частиною реабілітаційного процесу.

Реабілітанти здійснили екскурсію без обмежень, з дозволом дотику в українську флористичо – керамічну компанію “Лора Шен”, що відроджує українські традиції і спеціалізується на виробництві порцеляни, ваз , горщиків, побутових прикрас , ексклюзивних квіткових композиціях.

«Доїхали, дійшли та сприйняли екскурсію ми по іншому – на дотик. Віддалися почуттям, задіяли фантазію. Було складно, страшно щось зачепити і розбити, але чим довше я перебуваю в реабілітації тим більше стаю впевненішим у своїх діях, хочу зауважити, що жоден виріб з кераміки не постраждав» – жартуючи говорить один з реабілітантів.

А от директорка Реабілітаційного центру Софія Стаховіч говорить: – «Головне це знайти контакт з військовим, якщо військовий відчуває формальний підхід нічого не вийде. Тож головне встановити контакт та продовжувати реабілітувати наших захисників. Важливо розділяти на первинну і вторинну реабілітацію, до вторинної реабілітації залучати побратимів, які вже були на реабілітації і можуть, на своєму прикладі, показати силу духу товаришу. Ну і, звісно, нам потрібен другий заїзд».

Ми отримали гуманітарну допомогу від БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “ЦЕНТР ВОЛОНТЕРСТВА ТА ЗАХИСТУ” у вигляді продуктів харчування, рушників та інших виробів з текстилю. І тепер чекаємо другий заїзд.

Софія Стаховіч, директорка РЦ УТОС