Про роботу Миколаївської обласної організації УТОС

Починаючи з січня 2023 р. ситуація в Миколаєві та області змінилась на краще. Немає обстрілів, працюють комунальні та соціальні служби. Ми комунікуємо з цими службами в питаннях гуманітарної допомоги, виплати пенсій, а також є проблеми з водою. Налагоджена доставка питної води в домівки для 80-ти осіб з інвалідністю м. Миколаєва, один раз в тиждень по 18 літрів (ООО «Сандора»).

Правління МОО  УТОС підтримує постійний тісний зв’язок з членами організації, Але далеко не всі ще наші члени організації повернулися, як тимчасово переселені. Тому про якусь іншу роботу, крім психологічної та гуманітарної допомоги говорити ще зарано. Хоч ми плануємо до Пасхи зібрати наших людей і влаштувати благодійний обід та невеликий концерт з допомогою релігійної організації.

Членів нашої організації повідомлено про пункти видачі гуманітарної допомоги в містах Миколаївської області, в т.ч. і через територіальні центри департаменту соцзахисту. При цьому продовжуємо співпрацювати з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги і періодично, не менш як 2 рази в місяць, завозимо продуктові набори та промислові товари на підприємство УТОС і роздаємо як працівника підприємства, так і всім охочим членам організації (це крупи, макаронні вироби, консерви м’ясні та рибні, цукор, одяг, шампуні, креми, мило, верхній одяг тощо).

Представництво церкви із Данії надало чималу гуманітарну допомогу незрячим Снігурівської громади-членам нашої організації.

Налагоджена співпраця з місцевою приватною пекарнею в м. Миколаєві. Тричі на тиждень нам привозять на підприємство хліб безкоштовно.

В м. Вознесенську, де знаходиться наша ТВПО, обов’язки голови правління до проведення конференції виконує директор підприємства Лисенко Л.І., співпрацює з місцевою владою, надає гуманітарну допомогу членам організації. Також за її клопотанням відновлена 50% пільга на оплату комунальних платежів для незрячих міста Вознесенська.

Голова Миколаївської ОО УТОС, Євген Чернятін