Реабілітаційний центр Українського товариства сліпих проводить реабілітацію для воїнів, які втратили зір

Реабілітаційний центр Українського товариства сліпих – навчальний заклад для людей віком від 18 років, які в силу різних причин (хвороби, травми) втратили зір. У РЦ УТОС вони проходять психолого-практичну, соціально-побутову та трудову реабілітацію, що дає змогу адаптуватися до життя в нових умовах (без участі зору) та швидше інтегруватися в суспільство.

На сьогодні РЦ УТОС працює з нашими захисниками, які частково або повністю втратили зір.

Військові з порушеннями зору із задоволенням відвідують масажний кабінет РЦ УТОСу. Затишок, спокійна музика, приємний запах аромасвічок, розслаблюючий масаж налаштовують на стан спокою, потік тривожних думок відступає, а чашка трав’яного чаю гарантує спокійний, тривалий сон.

Фізіотерапевт Катя Нагорна ретельно проводить як групові, так і індивідуальні заняття. Особливо подобаються нашим хлопцям вправи на свіжому повітрі у затишному дворику РЦ УТОС.

Перший раз зварений суп з грибами найсмачніший, самостійно зроблені пельмені смакують по особливому.

Заняття по системі Брайля проводить реабілітолог Наталія Щербань. Не наполягаючи на заняттях, Наталія прививає любов до знань, до нового, а вже «бонусом» розвивається і чутливість пальців у незрячих.

На свято яблучно – медового спасу в РЦ УТОС завітали родичі і близькі наших воїнів зі смаколиками і гарним настроєм. Чому саме «завітали»? – запитуємо у директора Реабілітаційного центру пані Софії. – «У реабілітаційному центрі можуть декілька днів перебувати родичі або знайомі реабілітантів, оскільки це допомагає освоїтися, а далі все – нехай родичі їдуть додому, ми маємо зробити нашого клієнта самостійним, реабілітація направлена на вироблення навичок для самостійного орієнтування, тож у нас суворе правило – для освоєння, допомоги в перші дні, періодичні зустрічі – так – це чудово, родичі, друзі допомагайте. В реабілітації тільки реабілітант!» – повідомляє пані Софія.

Софія Стаховіч, директор РЦ УТОС