Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу за травень

Рівненська ТПО УТОС. Напередодні Великодня, другого травня, одиноким особам з інвалідністю по зору було організовано та роздано пасочки у кількості 30 штук.

14 травня члени Товариства пройшли екостежкою «Урочище Вільхава» у Дермансько-Острозькому національному природному парку, захід організовано за підтримки Управління культури і туризму ОДА. Це була пізнавальна екскурсія з тактильними експонатами, наочними матеріалами та описовими текстами. По завершенні екологічного туру, на зворотньому шляху, відвідали місцеву сімейну молочну ферму «Юнікасоль» з дегустацією молочної продукції, зокрема твердих сирів.

З членами первинки проводимо бесіди, інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

16 травня була організована екскурсія в Рівненський обласний музей бурштину. Незрячі Рівненської обласної організації мали змогу почути історію музею та доторкнутися до сонячного каменю, відчути енергетику, як бурштину, так і картин, кімнат.

Відвідано в лікарні та вдома двох важкохворих членів Товариства.

Протягом травня всім потребуючим членам УТОС було роздано медичні шприци отримані від Товариства Червоного Хреста.

25 травня активісти Рівненської ТПО відвідали та привітали члена УТОС Сметанкіну Ганну з ювілейною датою 80-річчям з дня народження.

Березнівська ТПО УТОС. Налагоджуємо співпрацю з Березнівським осередком  Конгресу Української інтелігенції. Члени первинки брали участь у святі вишиванки.

15 травня вшанували пам’ять земляка – засновника УПА Тараса Бульби-Боровця.

Опубліковано дві статті в газеті «Надслучанський вісник», три фотоальбоми голови правління Юрія Ніжаловського про життя первинки УТОС.

Проведено шість індивідуальних бесід з членами ТПО, видано гуманітарну допомогу дев’ятьом членам Товариства.

На постійній основі діє шашково-шаховий гурток.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за травень 2024 рік:

У травні на Рівненському УВП УТОС працювала служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. За травень кількість послуг близько 500.

Розповсюджували безкоштовно щотижнево газету «Сім днів» Рівненської міської ради для членів Рівненської ВПО та ТПО у кількості 49  примірників.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах. Було проведено ремонтні роботи лівої половини гуртожитку каналізаційної системи із заміною деякого обладнання.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

23 травня голова правління взяв участь у обговоренні з громадою напрацювання з формування безбар’єрного простору у Рівному. Створення Стратегії презентували керівники шести напрямків безбар’єрності зі створення безбар’єрного простору в Рівненській міській територіальній громаді. Голова правління вніс пропозиції щодо вирішення проблемних питань людей з інвалідністю по зору.

Регулярно надаються консультації членам Товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів Товариства.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС