Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу за червень

Рівненська ТПО УТОС. 4 червня з нагоди 91-ї річниці створення УТОС відбулася зустріч з ветеранами товариства. Ознайомилися з книгами про історію УТОС, та документальними матеріалами.

Щотижнево, по потребі незрячих, організовуються зустрічі з психологом.

20 червня члени товариства завітали до Рівненського обласного краєзнавчого музею. Особи з порушенням зору мали можливість прослухати екскурсії у чотирьох експозиційних залах музею. Ознайомилися із виставками робіт учнів арт-студії, картинами художниці Марії Брухлій, історією палацу князів Любомирських, виставкою «Історія Пересопницького Євангелія» та постійно діючою експозицією «Творці історії» – події Революції гідності та російсько-української війни до повномасштабного вторгнення. Зустріч продовжилася на оглядовому майданчику музею де незрячі змогли відчути на дотик експоновану техніку ХХ-го століття.

Постійно з членами первинки проводимо бесіди, інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

Відвідано в лікарні та вдома чотири важкохворих членів Товариства.

Протягом червня 24 важкохворі члени УТОС були забезпечені підгузками надані Товариством Червоного Хреста, та доставлені нами по місцю проживання.

Березнівська ТПО УТОС. Пройшла зустріч з членькинею первинки Світланою Ярощук, котра презентувала 15 своїх нових віршів. Всі були задоволені та вдячні за хорошу зустріч.

На постійній основі діє шашково-шаховий гурток.

З 9 по 20 червня в с. Світязь Волинської області Олександр Протасевич взяв участь в чемпіонаті України з шашок – 100 серед осіб з порушенням зору.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за червень 2024 рік.

У червні на Рівненському УВП УТОС працювала служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. За червень кількість послуг близько 500.

Розповсюджували безкоштовно щотижнево газету «Сім днів» Рівненської міської ради для членів Рівненської ВПО та ТПО у кількості 49  примірників.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах. Проведено ремонтні роботи в загальному коридорі (часткова заміна електропроводки з коробкою та штукатурка, побілка стін). Проведено частковий ремонт фасадної частини гуртожитку із заміною стічної труби.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

Регулярно надаються консультації членам Товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

25 червня проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто поточні питання.Видано матеріальну допомогу на суму 500 грн. фінансової допомоги на лікування одному члену УТОС.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів Товариства.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС