Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу за серпень

Рівненська ТПО УТОС. Проведено два засідання правління на яких піднімалися актуальні питаня на даний час, а саме: соціально-побутові та організаційні.

Звернулися з клопотанням до обласної та міської органів влади про виділення щорічної матеріальної допомоги для членів УТОС.

Продовжено співпрацю з товариством Червоного Хреста з метою надання всебічної допомоги членам УТОС.

Прийнято в члени УТОС чотири особи з інвалідністю по зору.

Надано 5 юридичних консультацій, 12 по соціальних питаннях.

Проведено бесід на різні теми – 18.

Проведено дві зустрічі з спеціалістами з питань оформлення субсидій, пенсій, надання матеріальної допомоги.

Постійно ведеться індивідуальна робота з тимчасово переміщеними особами з метою надання всебічної допомоги, а також організовується індивідуально робота з психологом.

Відвідано в лікарнях 5 членів Товариства, вдома трьох важкохворих.

18 липня організовано поїздку в санаторій «Червона калина». 22 члени Товариства мали можливість відвідати та відпочити на території санаторію. Неповторний лісовий ландшафт, пляж, тепла водичка створювали невимушену атмосферу для відпочинку та роздумів.

Організовано групоргами первинки невеличкими групами шість виїздів на місцеві річки та водойми.

14 серпня відбувся захід «Найсмачніші страви літа». Печені, фаршировані, тушковані кабачки, рулетки та піца з баклажанів, різні овочеві рагу, овочеві котлети, ікра кабачкова – вся ця овочева феєрія була на столі. Присутні готували та подавали з душею, ділилися рецептами, спілкувалися, дякували Богу за щедрі дари.

23 серпня члени УТОС взяли участь у відзначенні Дня Державного прапора України.

24 серпня члени УТОС взяли участь у святкуванні Дня Незалежності України, в міському територіальному центрі соціального обслуговування.

25 серпня з нагоди відзначення Дня міста Рівне члени первинки взяли участь у масових гуляннях: побували на концерті військових оркестрів, які прибули з Києва, Чернівців та інших міст, що відбувся в Рівненському парку культури та відпочинку імені Т. Г. Шевченка. Присутні долучилися до збору коштів на ЗСУ.

Березнівська ТПО УТОС.

Проведено 11 індивідуальних бесід з членами первинки.

На постійній основі при організації УТОС діє шашково-шаховий гурток.

Взяли участь у двох шахових турнірах Сарнинської федерації.

Взяли участь в заходах щодо увічнення пам’яті Майстра спорту Романа Ціпана на важкоатлетичному турнірі.

24 серпня члени первинки побували на заходах з нагоди 33-ої річниці Незалежності України.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за серпень 2024 рік.

Розповсюджували безкоштовно щотижнево газету «Сім днів» Рівненської міської ради для членів Рівненської ВПО та ТПО у кількості 49  примірників.

У звітному періоді на Рівненському УВП УТОС працювала служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. Кількість послуг понад 1080.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах. Проведено

У липні голова правління увійшов до складу робочої групи при Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області, з метою проведення моніторингу аптечних закладів щодо забезпечення ними безбар’єрного простору та необхідних умов для вільного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень відповідно до державних будівельних норм.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

Звернулися з клопотанням до ВО голови Рівненської міської ради з проханням: згідно комплексної міської соціальної програми «Турбота» передбачити кошти з міського бюджету на часткову компенсацію фінансування комунальних послуг на 2025 рік людям з інвалідністю 1 групи по зору, котрі проживають у Рівному та Квасилові. Також передбачити кошти з міського бюджету на фінансування служби супроводу для осіб з інвалідністю по зору котрі проживають у нашій громаді на наступні роки.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

Регулярно надаються консультації членам товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

Проведено два засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто поточні питання. Прийнято одну людину з інвалідністю по зору в члени УТОС. Видано матеріальну допомогу на суму 1000 грн. фінансової допомоги на лікування двом членам УТОС.

14 серпня голова правління взяв участь у засіданні соціальної та громадянської безбар’єрності у територіальній громаді. На першій зустрічі учасники досліджували та здійснювали аналіз цього напрямку.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів Товариства.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС