Тернопільська обласна організація УТОС  інформує про проведену роботу у липні

Тернопільська обласна організація УТОС та Тернопільська ТПО УТОС

Проводились заходи направлені на забезпечення належного функціонування організації.

Тернопільській  міській раді подані пропозиції щодо покращення доступності осіб з інвалідністю по зору до об’єктів соціальної інфраструктури м. Тернополя, а саме:

  • Встановлення озвученого світлофорного об’єкту та озвучення світлофорів за визначиними адресами;
  • Оголошення в міському транспорті зупинок до підїзду, а не після проїзду зупинки;
  • Пропозиції щодо проведення тижневика «Незрячий і місто»

Адресну грошову допомогу одержали 4 члени організації на суму 2000 грн. та 20 продуктових наборів (фруктів) від ФОП громадян Конго і Ганни, які працюють в м. Тернополі. Гуманітарну допомогу одягом одержали 12 осіб.

Організовано екскурсію в Тернопільський замок «Таємниці старого замку» в якому взяло участь 11 осіб, культ похід в Художній музей м. Тернополя на виставку «Діонізія Шолдра. Живопис.» для 8 дітей, яких мають члени організації; культ похід в Тернопільський обласний театр актора та ляльки на виставу; «Чарівний перстень».

Організовано голосні читання статей історика з Тернополя Павла Сливки: «Ще раз про анафему Мазепі»; «Учора – заборонений, сьогодні забутий?».

А також статей інших авторів: «Чому церква вшановує Княгиню Ольгу?» та «Що дала християнська віра князю Володимиру і нашай країні?».

Надано супровід 4 особам до об’єктів соціальної інфраструктури м. Тернополя. Допомогли в проведені дрібного квартирного ремонту 2 членам організації. Доставлено озвучену літературу на дім 2 особам.

Підгаєцька ТПО УТОС.  Члени організації отримали 60 продуктових наборів та наборів побутової хімії від  Українсько – американської фундації«Відкриті двері». Проведено голосне читання статей:

  • Ірина Возна «Чорна вишиванка – символ подвигу повстанців»;
  • Олег Стецишин «Великий терор: тисячі вбитих українців»;
  • Іванна Михайленко «З любов’ю до людей і до рідної землі».

Надано супровід 4 членам УТОС до об’єктів соціальної інфраструктури м. Козови. Озвучену літературу на дім доставлено 3 особам та відвідано 2 хворих членів організації в лікарні. 24 липня в м. Бережанах клініка  Анатолія Сови проводила прийом по перевірці зору всі небайдужі мали змогу прийти на огляд. Протягом місяця проведено зустрічі з членами організації для обговорення їх питань що їх турбує і як допомогти у вирішенні їх проблем. Підтримували постійний зв’язок з керівниками територіальних громад в яких проживають члени організації для надання їм можливої допомоги.

Кременецька ТПО УТОС. Проведено бесіду на тему: «Як подолати страх і тривогу» на якій були присутні 7 осіб. Організовано голосне читання по книзі Михайла Подворняка «Вітер з Волині» на якому були присутні 8 членів організації. Надано адресну матеріальну допомогу 1 особі на суму 2000 гривень церквою ЄХБ м. Почаєва. Надано супровід 1 особі в поліклініку м. Кременця.

Допомогу в обробітку присадибних ділянок надано 2 членам організації. Оздоровлено 2 дітей членів організації в літньому таборі с. Старий Тараш Кременецького району. Доставлено 2 членам організації озвучену літературу на дім, а 1 особі надана тростина для орієнтування незрячих у просторі.

Чортківська ТПО УТОС.  В липні проведено 4 огляди обласних газет, на кожному огляді були присутні 23 особи. Організовано культпохід в Чортківський краєзнавчий музей в якому взяли участь 12 осіб. Проведено 18 індивідуальних бесід. Відвідано 2 хворих в лікарні і 6 на дому.

Тернопільська  ВПО УТОС. Організовано 4 концерти на збір коштів для потреб організації. Проведено 8  індивідуальних консультацій. Надана допомога 4 особам в проведенні дрібного квартирного ремонту, 2 членам УТОС доставлено озвучену літературу на дім.

Голова обласної організації УТОС, Олексій Войтович