УТОС. 91 рік єднання

91 рік тому, 4 червня 1933 року засновано Українське товариство сліпих, яке обєднало незрячих та слабозорих громадян нашої держави. Пройшло багато років і багато чого змінилося, але не змінилося одне – ми об’єднані Товариством.

Ми пережили багато гарних і складних для Товариства періодів. За цей час була створена велика кількість соціальних підприємств, які дають роботу та заробіток незрячим, слабозорим та іншим бажаючим працювати, бібліотек та клубів, які займаються культурним розвитком громадян,  гуртожитків та баз  відпочинку в яких мешкають та відпочивають члени нашого Товариства.

Відхід від планової економіки, інші пріоритети уряду негативно вплинули на Товариство, проте не змогли зруйнувати його та дух єдності незрячих й слабозорих людей яких воно об’єднує.

Сучасний період  вкрай важкий, як для Товариства так і для країни в цілому, але ми вистоїмо, будемо працювати і плекати нові ідеї  на благо членів нашого Товариства для перемоги України.

Щиро бажаємо доброго здоровя та безпеки членам нашого Товариства та їх сімям. Нехай береже вас Господь! Разом до Перемоги!

Голова Українського товариства сліпих, Владислав Більчич