Харківська обласна організація УТОС інформує про свою роботу у липні

Протягом липня – початку серпня 2023 року ГО «Харківська обласна організація УТОС» продовжила роботу із забезпечення членів Організації гуманітарною допомогою у вигляді продуктів харчування.

Так, у приміщенні обласної та міської первинної організації відбулися зустрічі з Сергієм Ачкасовим, представником ВХМТ «Місія служіння незрячим», який проводив бесіди на біблійну тематику та наддав відвідувачам заходу продуктові набори. Такі зустрічі пройшли 20, 21, 24 та 25 липня. Загалом їх відвідали більше 130 осіб з порушеннями зору.

Продовжується співпраця з благодійним фондом «Світанок України». Представники Фонду вже в-п’яте надають продуктові набори усім членам Харківської обласної організації УТОС, які повернулися в місто на момент початку чергового етапу розповсюдження гуманітарної допомоги. Слід зауважити, що враховуючи те, що багато людей самотужки не можуть дістатися до точки видачі допомоги, представники БФ «Світанок України» організували адресну доставку продуктів харчування усім харків’янам, які є на обліку в Харківській обласній організації УТОС.

Безпекова ситуація в місті, а саме від 10до 15 повітряних тривог щодня та регулярні удари не дозволяють проводити масові заходи, тим більше, що приміщення обласної організації УТОС не обладнані бомбосховищем.

ГО «Харківська обласна організація УТОС» проводить інформаційну та роз’яснювальну роботу серед своїх членів, особливо гострі питання та новини законодавства, які стосуються усіх осіб з інвалідністю або більшості з них висвітлюються на сторінці Організації у соціальній мережі Facebook. Також за звітний період було надано більше 50-ти індивідуальних консультацій та відповідей на інформаційні запити.

Микола Дубов, голова Харківської ОО УТОС

Харківська обласна організація УТОС

61091,  м. Харків, вул. Харківських Дивізій, 17
контактний телефон: (057) 780-02-41
електронна адреса:  kharkovutos@ukr.net;

Голова правління – Дубов Микола Михайлович

 

Кількість членів, що перебувають на обліку (загальна) 1418 осіб, в тому числі:

  • осіб з інвалідністю 1 групи  775,
  • осіб з інвалідністю ІІ групи  564,
  • осіб з інвалідністю ІІІ групи  47 осіб,
  • Зрячих  32 особи.

Основною метою діяльності Харківської ОО УТОС є захист інтересів людей з інвалідністю по зору, інтеграція їх у Товариство, їх трудова, соціальна та медична реабілітація, яка проявляється шляхом популяризації діяльності організації всіма доступними засобами інформації, проведення культурно-масових заходів, виховної роботи та роботи по соціальних питаннях і побуту, працевлаштування, оздоровлення членів УТОС, надання всебічної допомоги.

Первинні організації УТОС у Харківській області:

  1. ТВПО УТОС УВП №1

м. Харків, вул. Клочківська, 174;
Голова правління – Березіна Яна Вікторвна

 

  1. ТВПО УТОС УВП №2

м. Харків, пров. Ващенківський, 2
Голова правління – Грінченко Іван Тимофійович

 

  1. ТВПО УТОС УВП №3

м. Харків, проспект Московський, 273
Голова правління – Щеблікіна Світлана Вікторівна

 

  1. ТВПО УТОС УВП №4

м. Харків, вул. Ковтуна, 50
Голова правління – Беретельник Ольга Олександрівна

 

  1. Харківська ТПО УТОС

61091, м. Харків, вул. Харківських Дивізій, 17
Голова правління – Яловенко Ніна Іванівна

 

  1. Ізюмська ТПО УТОС

м. Ізюм, вул. Пушкінська, 99

Голова правління – Грушко Ольга Іванівна

 

  1. Лозівська ТПО УТОС

м. Лозова, Мікрорайон №2, будинок, 15, кімната, 22.

Голова правління – Самохіна Антоніна Данилівна