Хмельницька обласна організація інформує про свою роботу у жовтні

Хмельницька обласна організація. Правління обласної організації та правління ТПО, незважаючи на складнощі сьогодення, активно працюють.

Щорічно у жовтні та листопаді Міжнародна спільнота вшановує дві події, які нагадують суспільству про нелегку долю наших співвітчизників це – День Білої Тростини і Міжнародний день сліпих. В нашій області традиційно проводиться благодійна акція «Місячник незрячих».

Протягом жовтня місяця по Хмельницькій обласній організації УТОС прийнято 4 нових членів. (Кам’янець-Подільська, Шепетівська, Ізяслівська ТПО)

Завдяки активній роботі правлінь по області роздано 284 продуктових набори.

  • Хмельницька ТПО – 100 наборів від ГО «Територія добра Поділля»
  • Шепетівська ТПО – 35 наборів від благодійників.
  • Летичівська ТПО – 14 набори від Церкви Святої Трійці.
  • Ізясласька ТПО – 10 наборів від благодійників.
  • Кам’янець-Подільська ТПО – 50 продуктових наборів від депутатки обласної ради Уляни Ткаченко, 70 від БФ «Наша спадщина», 5 наборів від Карітас Кам’янець-Подільський, 50 буханців хліба та круасани від постійних партнерів ПП ВАНАТ.
  • Також 30 осіб з інвалідністю отримали непродовольчі набори та засоби гігієни від Карітас Хмельницький.
  1. Культурно-масова робота проводилась активно, особливо в Хмельницькій та Летичівській, Шепетівській, Кам’янець-Подільській, Шепетівській ТПО.

Хмельнницька ТПО: Походи в Хмельницький обласний театр ім. Старицького  50 осіб (Козаки дуже правдива історі, Не ходи Грицю на вечорниці, Божевільна ніч,  Кайдаші,  Християнська зустріч в Церкві «Ранкова Зірка» для 20 осіб.

Летичівська ТПО: Засідання правління – 10 членів, круглий стіл «Біла тростина – надійний помічник нзрячого» – 12 чоловік.

Шпетівська ТПО: Захід до міжнародного дня Білої тростини прийняли участь 35 чоловік.

Кам’янець-Подільська ТПО: Захід до дня Білої тростини в клубі ПОГ «Кам’янець-Подільське УВП УТОС» – 70 чоловік. На Заході були присутні помічники депутатки обласної ради Уляни Ткаченко з подарунками, представники міської влади з подарунками, голова правління обласної організації УТОС.

Протягом жовтня секретарі ТПО, ОКН обласної організації записали понад 79 книг для 45 осіб, видано 4 брайлівські книги.

Також члени правління ТПО, секретарі, ОКН обласної організації надали послуги супроводу 35 особам.

Постійно проводитьсь робота з владою, зокрема у вересні місяці зверталися до голови Меджибіжської територіальної громади, Шепетівської міськоїради, Шепетівської РДА, Полонської міської ради ОТГ, Славутської міської ради, Нетішинської міської рада, міськи та районних УПСЗН,   депутатів , релігійних конфесії, Хмельницької міської ради. Також голови  та секретарі щомісячно подають звітність до казначейства.  Листи до 18 ОТГ про надання матеріальної допомоги до місячника незрячих.  Підготовка листів та документів на виділення коштів на статутну діяльність на 2024 рік, договір з Департаментом соціального захисту  Хмельницької ОДА про закупівлю тифлозасобів.

За можливості надається допомога ВПО, зокрема у пошуку житла, супроводі, орієнтації на місцевості, взятті на облік, отриманні документів, тощо.

Протягом серпня місяця по Хмельницькій області отримали матеріальну допомогу 28 чоловік на суму 21 900 грн.

Секретарі ТПО, ОКН обласної організації активно надають допомогу у підготовці заяв, документів, копіюванню документів, тощо. Такими послугами скористалися, протягом жовтня, 33 особи. ОКН обласної організації надала 3 юридичних консультації.

За кошти обласного департаменту закуплено 101 наручний годинник, 77 будильників,  10 аудіплеєрів. Від департаменту соцзахисту Кам’янець-Подільської міської ради отримано мікрохвильову піч. Проведенно збори групоргів для звірки списків і відзначення їх праці.

Проводиться робота з Кам’янець-Подільською міською радою про матеріальне забезпечення оркестру сопілкарів «Фольклор».

Василь Бурбан, голова Хмельницької ОО УТОС