Інофрмація Хмельницької обласної організації УТОС про роботу за травень 

Щорічно у травні правління обласної організації та територіально-первинних організації проводять заходи до Великодніх свят, акції «Я бачу ВАС серцем» приймають участь в міських заходах до Дня пам’яті та примирення, шукають нових партнерів до співпраці.

Протягом травня місяця по Хмельницькій обласній організації УТОС прийнято 2 нових члени.

Завдяки активній роботі правлінь до Великодніх свят члени організації отримали Паски, продуктові набори, сертифікати в АТБ, тощо. Загалом охоплено по області 254 продуктових набори.

Правління Хмельницької обласної організації та правління Кам’янець-Подільської ТПО підписали меморандум про співпрацю з Департаментом соціального захисту Кам’янець-Подільської міської ради, завдяки цій програмі вже отримано 10000 грн. З цих коштів закуплено та роздано 30 сертифікатів на суму 300 грн у магазин АТБ. Кожен зможе купити те, що йому необхідно.

Також до Великодніх свят постійний друг та партнер нашої організації   ТМ «ВАНАТ» передав для утосівців 60 Пасок.

Члени Дунаєвецької ТГ (25 чоловік) отримали продуктові набори та кімнатні тапочки від місцевих підприємців.

Проведене релігійне зібрання  Місією служіння незрячим. Після служіння усі присутні (23 особи) отримали продуктові набори.

Члени  Хмельницької ТПО  отримали 60 продуктових наборів  від Місії Служіння Незрячим

Члени Ізяслівської  ТПО отримали  40 продуктових наборів від благодійників.

Травень для кам’янчан був місяцем шахів та шашок. Спочатку активні шахісти зібралися в Утосі для дружньої гри та визначення сильніших. У заході взяли участь 8 чоловік, після гри усі отримали продуктові набори.

Після Великодня найкращі шахісти взяли участь у міському благодійному турнірі з шахів організованому міською Радою Ветеранів. Команда утосівців обійшла всіх та зайняла 1 місце. Після перемоги наші шахісти отримали приз у сумі 2000 грн, котрий переказали на рахунок організації для купівлі зовнішнього жорсткого диску (для оновлення аудіобібліотеки).

Також члени організації за підтримки міської федерації шахів поїхали на товариську зустріч, у м. Бар, команд Кам’янець-Подільського, Барського та Вінницького УТОСів з шахів та шашок. В напруженій боротьбі в загальному заліку команда Кам’янця-Подільського посіла 2 місце.

Народний оркестр незрячих сопілкарів «Фолькльор» відновив свої репетиції та концертну діяльність. Кожного вівторка сопілкарі збираються для повторення репертуару та розучення нових композицій. У травні сопілкарі взяли участь у благодійних концерт на честь відкриття туристичного сезону там дня міста Кам’янця-Подільського.

Хмельницька ТПО провела такі активності:

-Християнська зустріч з представником Місії Служіння Незрячим – 60 осіб,

– Перегляд вистав у театрі ім. Старицького   вистава “Енеїда” – 18 чол., вистава  “Приборкання норовливої” – 16 чол.,  вистава “Борщ” – 4 чол.

– відвідування Філармонії:  концерт “Козаки Поділля” – 13 чол.,   Концерт “Класика не нудна” – 8 чол.

 Активно та постійно члени правління ТПО, секретарі, ОКН обласної організації надали послуги супроводу 63 особам.

Правління постійно проводять роботу з владними структурами, зокрема у травні місяці правліннями здавалися звіти до Казначейства, Податкової служби. Правління обласної організації взяло участь в заходах до дня пам’яті та примирення, покладанні квітів загиблим солдатам. Правління Хмельницької ТПО взяло участь у ювілеї до 80 – ти річчя “Управління праці та соціального захисту”.

Надається допомога ВПО, зокрема у пошуку житла, супроводі, орієнтації на місцевості, взятті на облік, отриманні документів, тощо.

Секретарі ТПО, ОКН обласної організації активно надають допомогу у підготовці заяв, документів, копіюванню документів, тощо. Такими послугами скористалися, протягом травня, 57 осіб. ОКН обласної організації надала 2 юридичних консультації.

Видано матеріальної допомоги по області 8 особам на суму 2300 грн.

Ведеться підготовка до заходів по підсумку Акції «Я бачу Вас  серцем». Розносяться запрошення владі, релігійним організаціям. Підготовка листів до спонсорів та благодійників. Проводиться репетиції.

Голова правління Хмельницької обласної організації, Василь БУРБАН