Інформація про роботу Дніпропетровської організації УТОС

У травні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області, розпочалася робота до 90-річчя створення УТОС.
На підприємстві ДУВО “Луч” УТОС 90 осіб з інвалідністю по зору одержали по 1000 грн., ще 6 осіб з первинних організацій області, ветеранів УТОС, одержали по 500 грн. На підприємстві об’єднання громадян Криворізького УВП УТОС  05.06.23р. відбувся урочистий захід з нагоди 90-річчя УТОС.
В Дніпропетровській ТПО до 90-річчя створення УТОС 30 членів УТОС одержали від БФ продуктові набори, від ДОБФ “Благословення” цукор, від Магдалинівського маслозаводу вершкове масло, від ТОВ “Ласунка” – морозиво, від ТОВ “Джем” ЛТД – джем та топінг, від м’ясокомбінату “Фаворит Плюс” – напівкопчену ковбасу.
У Нікопольській ТПО 24 особи отримали продовольчі набори від ООН, 39 наборів від різних БФ, таких, як “Долоні допомоги Нікопольщині”, “World central kitchen” та у Нікопольському терцентрі. Але обсяг допомоги зменшився, порівняно з попередніми місяцями. За новими правилами отримувач допомоги вноситься в єдину інформаційну базу і може отримувати продуктові набори лише в одному місці видачі допомоги раз на місяць. Багато членів НТПО Нікополя також удруге оформлюють грошову допомогу від БФ МОМ.
Члени Дніпродзержинської ТВПО УТОС та члени їх родин мали змогу отримати гуманітарну допомогу (чверті курячі). Всього було роздано 792 кг для 264 осіб. Чверті курячі були надані Департаментом соціальної політики та територіальним центром м. Кам’янське.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших  документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів,  допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.
Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС