Інформація  про  роботу Запорізької обласної  організації УТОС за серпень 

В серпні  діяльність ЗОО УТОС була сконцентрована на допомозі членам організації в тяжких умовах військового стану та проведенні роботи по збереженню і утриманню майна, що знаходиться в повному господарському веденні ЗОО УТОС. Крім того, організацією проводилась більш активна діяльність по виявленню та прийняття на облік нових членів з числа переміщених осіб та осіб, що мають  інвалідність 1, 2 та 3 групи в наслідок прийняття участі в діях захисту країни.

Відповідно до меморандуму про співпрацю с ЗОО «Червоний Хрест Запоріжжя» було завезено на склад ЗОО УТОС та видано нашим членам 295 харчових наборів та 295 санітарно-гігієничних наборів;

Відповідно до договору про співпрацю з ГО «biluga ua» Запоріжжя було надано членам ЗОО УТОС 300 харчових наборів.

Загальна кількість продуктових наборів в серпні завезено 6,4 тонн.

ЗОО УТОС в серпні вже закінчило та відправило до донору Фонду «abilis»(Фінляндія) заявку на отримання гранду в розмірі 10 000 євро на створення в ЗОО УТОС класу для навчання осіб з інвалідністю користуватись роботі на комп’ютерах та гаджитах з використанням спеціалізованих програм для незрячих людей.

Також, ЗОО УТОС співпрацює з Державною організацією Фондом підтримки підприємництва в Запорізької області та Благодійною організацією  «Зерно допомоги» по розробці проекту створення на базі ЗОО УТОС лінії по розфасовці зернових культур. Програма Є-Робота дозволяє отримати  кредитні кошти до 200 000 грн.

На базі ЗОО УТОС проведено робота по відкриттю Соціальної перукарні. З 16 вересня 2024 року починає працювати Соціальна перукарня.

В частині надання інформаційних послуг членам ЗОО УТОС: Постійно ведеться робота по наданню безкоштовної правової допомоги за різними  питаннями юридичного характеру, як з особистого прийому, а також по телефону. Такі консультації за звітний період отримали  10 осіб.

В червні 5-ти особам було надано послуги по запису на флеш-носії елєктроних книг.

Ведеться робота по підготовці до зими. За особистий рахунок робиться утеплення приміщень.

Голова правління, Малахов Вячеслав