Інформація про роботу Запорізької обласної організації УТОС у червні 

В червні 2024 року діяльність ЗОО УТОС була сконцентрована на здійсненні допомоги членам організації в тяжких умовах військового стану та проведення роботи по збереженню і утриманню майна, що знаходиться в повному господарському веденні ЗОО УТОС. Крім того, організацією проводилась більш активна діяльність по виявленню та прийняття на облік нових членів з числа переміщених осіб та осіб, що отримали статус осіб з інвалідністю 1, 2 та 3 групи в наслідок прийняття участі в діях захисту країни.

В частині гуманітарній допомоги: в травні членам ЗОО УТОС було надано 30 харчових наборів від волонтерської організації Правос.

Крім того, в червні 30-ті особам було надано гуманітарна допомога у вигляді надання харчових наборів молочної продукції від БЛАГОДІЙНої ОРГАНІЗАЦІї «БЛАГОДІЙНого ФОНДу «ЗЕРНО ДОПОМОГИ-ЮА», з якої з боку ЗОО УТОС укладено Меморандум про співпрацю.

На цей час фактично в Запорізької області ні одна волонтерська організація не має можливості постачати будь яку харчову продукцію по причині її відсутності.

ЗОО УТОС в червні продовжує роботу по підготовці заявки на отримання гранду в розмірі 10 000 євро на створення в ЗОО УТОС класу для навчання осіб з інвалідністю користуватись роботі на комп’ютерах та гад житах з використанням спеціалізованих програм для незрячих людей.

Також, ЗОО УТОС співпрацює з Державною організацією Фондом підтримки підприємництва в Запорізької області та Благодійною організацією  «Зерно допомоги» по розробці проекту створення на базі ЗОО УТОС лінії по розфасовці зернових культур.

В частині надання інформаційних послуг членам ЗОО УТОС: постійно ведеться робота по наданню безкоштовної правової допомоги за різними  питаннями юридичного характеру, як з особистого прийому, а також по телефону. Такі консультації за звітний період отримали  5 осіб.

В червні 8-мі особам було надано послуги по запису на флеш-носії електроних книг.

Голова правління Малахов Вячеслав