Інформація про роботу Хмельницької обласної організації УТОС у серпні 

Щорічно у серпні правління обласної організації та територіально-первинних організації проводять заходи до дня Незалежності України, підготовку до місячника незрячих, приймають участь в міських заходах до дня Прапора, Дня Незалежності, шукають нових партнерів до співпраці.

Протягом серпня місяця по Хмельницькій обласній організації УТОС прийнято 4 нових члени (Летичівська, Хмельницька ТПО).

Завдяки активній роботі правлінь члени організації отримали продуктові набори, солодощі, тощо. Загалом охоплено по області 160 продуктових наборів.

  • Шепетівська ТПО- 140 продуктових наборів . Продуктові набори зібрані правлінням  з продуктів отриманих від обласної ради Павлунишеної С. А., ФОП «Прокопчук А.», ФОП «Гаєвська О.» та з благодійних коштів.
  • Хмельницька ТПО – 20 наборів, учасникам шахового турніру. 

Члени Хмельницької ТПО активно провели місяць. Що пятниці  представники церкви Ранкова Зірка проводила сімейні зустрічі, де розповідали про Бога, сімейні цінності, тощо. Зустрічі завжди супроводжувалися чаюванням з солодощами.

40 членів Хмельницької ТПО з радість взяли участь у прогулянці на Кораблі по р. Південний Буг.

14 чоловік відвідали екскурсію по визначних місцях м. Хмельницький, зокрема до цього заходу були залучені внутрішньо-переміщенні особи.

Ходили хмельничани  й до театру та філармонії. 15 чоловік відвідало нові вистави та концерти, зокрема концерт до Дня Незалежності «Романтика під відкритим небом».

Відбувся шаховий турнір до Дня Незалежності, в якому прийняли 10 чоловік, всі отримали призи та подарунки.

Активні члени ТПО організували концерт до дня Незалежності України на який прийшли близько 50 глядачів та запрошенні військові.

До Дня знань представниками церкви Ранкова Зірка було проведене дитяче свято для діток з вадами зору та (10 чоловік). Всі отримали солодкі подарунки.

Правління Летичівської ТПО організували та провели шахово-шашковий турнір до дня Незалежності України та розширене правління  з представниками органів місцевого самоврядування, де обговорювалися питання державності, дотримання прав осіб з інвалідністю, та інших проблемних питань.

Правління Шепетівської ТПО  провело захід до Дня Незалежності України на якому були присутні біля 70 членів  організації та представники влади. Концерт було організовано силами аматорського хору  з членів УТОСУ. Після заходу усі присутні отримали продуктові набори.

Активно та постійно члени правління ТПО, секретарі, ОКН обласної організації надають послуги супроводу. Протягом серпня місяця такою можливістю скористалися 59 осіб.

За можливості надається допомога ВПО, зокрема у пошуку житла, супроводі, орієнтації на місцевості, взятті на облік, отриманні документів, тощо.

Секретарі ТПО, ОКН обласної організації активно надають допомогу у підготовці заяв, документів, копіюванню документів, тощо. Такими послугами скористалися, протягом серпня 17 осіб. ОКН обласної організації надала 1 юридичну консультацію. Видано матеріальної допомоги по області 1 особі на суму 500 грн.

Голова правління Хмельницької обласної організації,  Василь БУРБАН