Інформація Чернівецької обласної організації УТОС про проведену роботу у липні 

ОРГАНІЗАЦІЙНА РОБОТА

– з метою виявлення членів УТОС,  які не отримують від міської ради щомісячну допомогу в розмірі 600 грн., в продовж липня поточного року провели звірку бази даних осіб з інвалідністю зору ЧОО УТОС з Департаментом соціальної політики Чернівецької міської ради;

– за ініціативи обласної організації УТОС Благодійна організація “Благодійний фонд “Карітас Чернівецької Єпархії” організував на базі нашої організації прийом, обстеження та оформлення медичної допомоги членам УТОС у яких крім основної хвороби, якою є часткова або повна втрата зору, присутня низка супутніх захворювань: ендокринної, серцево-судинної, неврологічної,  систем а також турбують і інші захворювання. Максимальна сума допомоги на одну особу становила  20400 грн;

– допомагали гостро потребуючим членам УТОС в оформленні та отриманню сертифікатів, для сплати за товари в магазинах ТОВ «АТБ МАРКЕТ»;

юристом ЧОО УТОС здійснено запис та розміщено в telegram 2 випуски блогу “інклюзивний простір на різні, актуальні для людей з глибокими порушеннями зору, теми”.

 СПІВПРАЦЯ З МІСЦЕВОЮ ВЛАДОЮ:

– продовжили роботу з Департаментом соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради стосовно фінансування та обладнання двох тарифними лічильниками квартир в гуртожитку головного підприємства Чернівецького УВО УТОС в будинку № 188 по вул. Головній. Направили запит на виділення на ці потреби з міського бюджету 350 тисячі грн.

СОЦІАЛЬНО – ПОБУТОВА РОБОТА:

– в умовах воєнного стану вразливі верстви населення потребують перш за  все забезпечення їх продуктами харчування та іншої допомоги. В липні, за сприянням обласної організації,  Чернівецька ТПО отримала 45 продуктових наборів  від благодійного фонду  «Милосердя без кордонів для всіх народів» та 30 продуктових наборів від  Релігійної громади  (помісної церкви) християн віри євангельської п’ятидесятників “ВЕФІЛЬ”.

–   225 осіб з інвалідністю першої групи членів УТОС Чернівецької обласної організації отримали від Чернівецької міської ради кошти в сумі 600 грн.

РОБОТА СЛУЖБИ СУПРОВОДУ

в липні 2024 року продовжила свою роботу в Чернівецькій обласній організації УТОС служба супроводу осіб з інвалідністю за зором. На фінансування її роботи в липні місяці було виділено   26 929  грн. 18 коп.  коштів з міського бюджету та центру зайнятості. За ці кошти в було прийнято в відповідності з наказом  по трудовій угоді одну особу з порушеннями зору та дві особи загального захворювання:

За період роботи служби супроводу в  липні було надано  послуги 265 особам з інвалідністю за зором мешканцям Чернівців. Працівники служби супроводжували незрячих до лікарень, поліклінік, аптек, будинків побуту, бібліотек, державних установ та за потреби проводжали на вокзал чи зустрічали на вокзалі. Також працівники служби супроводу допомагали незрячим відвідувати заходи, які проводили громадські організації УТОС.

РОБОТА ЕЛЕКТРОННОЇ БІБЛІОТЕКИ

– При Чернівецькій обласній організації УТОС функціонує електронна бібліотека. В приміщенні електронної бібліотеки встановлено шість комп’ютерів. Всі комп’ютери  мають доступ до швидкісного Інтернету. Послугами електронної  бібліотеки в липні скористалось 110 членів УТОС. Бібліотека розташована на головному підприємстві Чернівецького УВО УТОС, а фінансування оплати праці незрячого бібліотекаря здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.  Бібліотекарем електронної бібліотеки поповнено книжковий фонд озвученої літератури в продовж місяця на 220 примірників.

Іван Фестрига, голова Чернівецької ОО УТОС