Інформація Чернівецької обласної організації УТОС про проведену у серпні роботу

За ініціативи Чернівецької обласної організації УТОС Благодійна організація “Благодійний фонд “Карітас Чернівецької Єпархії” організувала на базі нашої організації прийом, обстеження та оформлення заявок на отримання медичних препаратів які не входять в програму «Доступні ліки» членам УТОС у яких крім основної хвороби, якою є часткова або повна втрата зору, присутня низка супутніх захворювань: ендокринної, серцево-судинної, неврологічної,  систем а також турбують і інші захворювання. Максимальна сума допомоги на одну особу становила  3800 грн.

– Допомагали гостро потребуючим членам УТОС в оформленні та отриманню сертифікатів для сплати за товари в магазинах ТОВ «АТБ МАРКЕТ».

– Проведено зустріч з  представниками поліції та адміністрацією ринку «Головний» про ліквідацію стихійної торгівлі  поблизу гуртожитку головного підприємства УВО УТОС та дотримання водіями, які обслуговують ринок права осіб з інвалідністю за зором безперешкодного переходу з тростиною.

– Проведено  аудит роботи озвучених світлофорів в районі компактного проживання членів УТОС. Виявлені в ході аудиту недоліки в роботі озвучених світлофорів та свої пропозиції по їх усуненні направили в департамент ЖКГ  Чернівецької міської ради.

– У серпні юристом ЧОО УТОС здійснено запис та розміщено в telegram 2 випуски блогу «інклюзивний простір на різні актуальні для людей з глибокими порушеннями зору теми.

– Продовжили роботу з АТ «Чернівціобленерго»  стосовно фінансування та обладнання двох тарифними лічильниками квартир в гуртожитку головного підприємства Чернівецького УВО УТОС в будинку № 188по вул. Головній.

– У  серпні місяці поточного року  225 осіб з інвалідністю першої групи членів УТОС Чернівецької обласної організації отримали від Чернівецької міської ради кошти в сумі 600 грн.

– Релігійна громада (помісної церкви) християн віри євангельської пятидесятників оздоровила на базі відпочинку с. Бояни»Сонячна долина» 15  членів УТОС.

РОБОТА СЛУЖБИ СУПРОВОДУ

У серпні продовжила свою роботу в Чернівецькій обласній організації УТОС служба супроводу осіб з інвалідністю по зору. На фінансування її роботи в серпні місяці було виділено   17952  грн. 79 коп.  коштів з міського бюджету та центру зайнятості. За ці кошти в було прийнято в відповідності з наказом  по трудовій угоді дві особи загального захворювання:

За період роботи служби супроводу в  серпні надано  послуги 270 особам з інвалідністю по зору мешканцям Чернівців. Працівники служби супроводжували незрячих до лікарень, поліклінік, аптек, будинків побуту, бібліотек, державних установ та за потреби проводжали на вокзал чи зустрічали на вокзалі. Також працівники служби супроводу допомагали незрячим відвідувати заходи, які проводили громадські організації УТОС.

Функції диспетчера та контроль роботи служби супроводу здійснювала прийнята на роботу особа з порушеннями зору першої групи.

РОБОТА ЕЛЕКТРОННОЇ БІБЛІОТЕКИ

– При Чернівецькій обласній організації УТОС функціонує електронна бібліотека. В приміщенні електронної бібліотеки встановлено шість комп’ютерів. Всі комп’ютери  мають доступ до швидкісного Інтернету. Послугами електронної  бібліотеки в серпні скористалось 105 членів УТОС. Бібліотека розташована на головному підприємстві Чернівецького УВО УТОС, а фінансування оплати праці незрячого бібліотекаря здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.  Бібліотекарем електронної бібліотеки поповнено книжковий фонд озвученої літератури в продовж місяця на 220 примірників.

Іван Фестрига, голова Чернівецької ОО УТОС