Група членів Львівської територіально-первинної організації Українського товариства сліпих здійснили прощу в Свято – Успенську Унівську лавру Студійського уставу

Проект “Пізнай Україну на дотик” – це крім іншого і про духовність, про можливість відвідати сакральні та культові споруди, доторкнутись  не тільки руками, а і серцем до витоків та  становлення історії рідного краю. Цього разу в рамках реалізації проекту, підтриманого Департаментом соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації, група членів Львівської територіально-первинної організації Українського товариства сліпих в кількості понад 50 осіб, здійснили прощу в Свято – Успенську Унівську лавру Студійського уставу.  Спільна молитва, надзвичайно цікава розповідь монаха брата Василія, архітектура Лаври, окремі елементи якої збережені ще з 13 століття, споглядання копії Туринської Плащениці, справили на прочан надзвичайне враження, заставили задуматись про історію та співставити її з сучасністю. Другою локацією, яку відвідали прочани стала смт. Глиняни, де була змога побачити Церкву Успіння Пресвятої Богородиці 13 століття, відвідати храм Святого Миколая, в якому знаходиться чудотворна ікона Розп’яття Христового та Євангеліє 1620 року видруку з автентичним підписом Митрополита Андрея Шептицького,  датованим 1928 роком. Подорожуючі мали можливість чисто фізично доторкнутись до цих сакральних артифактів. Будучи в Глинянах, неможливо не відвідати музей килимарства, так як Глинянська килимова фабрика ще в часи, коли Глиняни входили до складу Австро – Угорщини, згодом і до Польщі, а потім і в радянські часи, була відомим центром килимарства не тільки в Україні, але і у всій Європі. Цікаві експонати, професійність екскурсоводів, майстер клас з ткацтва стали завершенням надзвичайно цікавого та насиченого екскурсійного дня.

Велика подяка всім, хто долучився до того, щоб така подія відбулася, зокрема  Департамент соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації, монах Свято – Успенської Унівської Лаври брат Василій, дяк церкви Святого Миколая п. Володимир, адміністрація музею килимарства та екскурсовод п. Оля. Особлива подяка екскурсоводу п. Алісі Васильєвій, яка провела з нами цілий екскурсійний день, наситивши його цікавими розповідями та фактами. Вкладені файли:

https://files.i.ua/file/4141203/14925370/-1001411758/%F4%EE%F2%EE+%D3%ED%B3%E2.rar

Львівська ООУТОС