Ужгородський міський центр соціальних служб та ГО УТОС Закарпаття провели робочу зустріч

Ужгородський міський центр соціальних служб, який діє при департаменті соціального захисту, запропонували свої послуги ГО УТОС Закарпаття, а саме її членам. Співпраця ГО УТОС Закарпаття та ЦСС ведеться вже давно. В перелік послуг входить послуги юриста, послуги соціального працівника та послуги психолога. Всі послуги для членів УТОС, включно з статусом ВПО, надаються безкоштовно. На базі даного центру були створені мобільні бригади з можливістю виїзду до людини яка потребує консультації чи надання певних послуг.

Мета та ціль даної полягає в співпраці даного центру з громадськими організаціями, які мають досвід та багаторічну роботу з людьми які є найбільш вразливі в  соціумі. Саме такі структури, як Українське товариство сліпих можуть надати максимально достовірну та всеохоплюючу інформацію про потреби таких людей. Наявні списки та постійний моніторинг, пошук людей з порушеннями зору дають можливість розгорнуто вести допомогу та співпрацю між установами. Існування непромислової сфери УТОС є необхідною та вкрай потрібною для нормального функціонування соціуму міста задля забезпечення нормальним життям людей з порушеннями зору.

В часи воєнного стану дана співпраця є вкрай необхідною, особливо зважаючи на те, що Закарпатська область є однією з найспокійніших областей та місцем тимчасового притулку для багатьох громадян України, для багатьох людей з особливими потребами. Послуги ужгородського міського центру соціальних служб є вкрай потрібні в співпраці з УТОС. В єдності та порозумінні ми обов’язково підтримаємо та одержимо перемогу та достойне життя для наших громадян. Слава Україні!!!  

Сергій Туряниця, голова Закарпатської ОО УТОС.