Полтавська обласна організація інформує про свою роботу та структурних підрозділів з 01 по 31 жовтня 2022 року

Полтавська обласна організація УТОС координує діяльність структурних підрозділів організації, які працюють у воєнний час, надають підтримку членам УТОС, у тому числі внутрішньопереміщеним особам (ВПО), які є членами Товариства, переїхали з інших областей: надаються консультації, послуги та розподіляється і видається спонсорська допомога (продукти, речі, тифлозасоби), проводяться заходи соціальної підтримки, спрямовані на задоволення нагальних потреб членів Товариства у тому числі, ВПО, а також заходи спрямовані на зняття емоційної напруги, спричиненої війною, тощо.

 Протягом зазначеного періоду працевлаштовано 4 особи, у тому числі 3 особи з інвалідністю, 9 консультацій з проблемних питань, з якими зіткнулися голови структурних підрозділів та члени місцевих осередків УТОС, сприяння щодо евакуації осіб з порушеннями зору, проведення заходів по здійсненню транзитного перебування (2 особи) та здійсненню пересадок до поїздів, що прямували до західних областей та за межі нашої країни, шляхом співпраці з Полтавською ОДА, Полтавською міською радою, волонтерами та керівництвом і працівниками Укрзалізницею Полтавської області.

Проводиться робота по покращенню інфраструктурної доступності та створенню безпечних умов пересування осіб з інвалідністю по зору у місцях масового пересування осіб зазначеної категорії громадян.

Організація звертається за допомогою до меценатів та спонсорів, а також до різних благодійних фондів та організацій. На жаль, одиниці з них допомагають у вирішенні питань, спрямованих на задоволення соціальних потреб осіб з інвалідністю по зору, що продовжують залишатися за місцем проживання у регіоні, що потерпає від звуків сирен, підвищення цін на товари першої необхідності тощо. При цьому є яскраві приклади позитивних результатів:

  • протягом місяця для членів Полтавської ТПО УТОС та членів їхніх сімей проведено чотири заходи. У тому числі три дозвілевих та один захід соціальної підтримки.
  • завдяки співпраці з Церквою адвентистів сьомого дня, мешканці Полтави, Лубен та навколишніх сіл отримували безкоштовно хліб, який доставляли волонтери, зазначеної Церкви, протягом місяця проводився роздача хліба – 1343 шт., хліб отримували члени Полтавської ТПО УТОС, працюючі ПОГ «Полтавське УВП «Полтавелектро» УТОС, члени УТОС з числа ВПО;
  • Полтавська спеціалізована бібліотека УТОС проводила видачу книг  – 286, в тому числі брайля -73, плоско печатних -3,  відвідувань 73.
  • за участю 6  осіб відбувся захід «Арт-терапевтичний, патріотичний майстер-клас» виготовлення  сувенірів – янголів для захисників вітчизни  http://cputos.org.ua/utos-poltava-2022-10-art-terapiya/
  • відбувся захід соціальної підтримки до Дня Білої тростини,  327  осіб отримали допомогу http://cputos.org.ua/utos-poltava-soczahid-2022-10/
  • відбувся захід «Арт-терапевтичний, майстер-клас» виготовлення  ляльки – мотанки, за участю 11 осіб http://cputos.org.ua/utos-poltava-2022-10-art-terapiya/
  • за участю 15 осіб –  членів Полтавської ТПО УТОС відбувся захід «Шашковий турнір» http://cputos.org.ua/utos-poltava-2022-10-turnir/

За вказаний період первинною організацією м. Кременчук було надано 710 послуги, проведено один захід.

Протягом місяця надавалися членам осередку послуги з правової допомоги, допомоги по працевлаштуванню, соціальні консультації що до пенсійного забезпечення, соціальний супровід, тощо.

Бібліотекою надавалися послуги по забезпеченню літературою осіб з інвалідністю по зору. Також бібліотека разом з учасниками художньої самодіяльності провели захід присвячений Дню Білої тростини.

Головою правління проводилися зустрічі з міською владою де піднімалося питання, як виживати особам з інвалідністю в осіньо-зимовий період, а саме при відсутності тепла, води, електроенергії.

Було проведене засідання правління, де тема існування людей з інвалідністю під час російської агресії була також головною. В члени УТОС було принято 3 особи.

Голова правління Полтавської обласної організації  УТОС, Марина БАБЕЦЬ