Черкаська обласна організація Українського товариства сліпих інформує про проведену роботу для членів Товариства в Черкаській області

Черкаська обласна організація Українського товариства сліпих на чолі з головою правління  Козловою  Аллою Володимирівною  продовжує працювати та  виконувати свої обов’язки  згідно статуту Українського товариства сліпих на безоплатній основі, надаючи послуги соціального спрямування.

На теперішній час на обліку у Черкаської територіально-первинної організації УТОС перебуває 551 осіб з інвалідністю по зору І, ІІ та ІІІ групи. За поточний період у члени організації було прийнято 5 осіб, з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи по позору. Вибуло за цей період у зв’язку із смертю 14 осіб.

За ІІІ квартал надано 248 видів різного складу послуг соціального спрямування.

Завдяки спонсорській допомозі, благодійним фондам та релігійним організаціям на теперішній час 117 членів Черкаської територіальної первинної організацій УТОС одержали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, які були надані Адвентиським Агентством Допомоги розвитку в Україні ADRA UKRAINE.

Завдяки державній програмі про надання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, в Черкаській ТПО УТОС з липня місяця на постійній основі відновив роботу гурток хорового співу «Надія», який щотижня веде внутрішньо переміщена особа з Херсону, художній керівник, Біневська Світлана.

18 жовтня 2022 року з днем народження всіх ювілярів, які святкували свої ювілейні дати протягом останніх майже трьох років, святковим концертом та солодощами  привітало Черкаське ТПО УТОС. Так, іноді життєві ситуацію привносять в наше життя обставини непереборної сили. Але ми їх поборюємо та продовжуємо жити та насолоджуватися життям!

Художній ансамбль «Надія» Черкаської ТПО УТОС.

Благодійну допомогу у вигляді  безкоштовної участі у заході надав колектив народного танцю «Веселка» під керівництвом Оксани Липової, Позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької  творчості м. Черкаси».

20.10.2022 р. відбувся шахово-шашковий турнір між головами первинних організацій Черкаської обласної організації УТОС. Участь у турнірі прийняли: голова Черкаської ТПО УТОС Алла Козлова, голова Золотоніської ТПО УТОС Любов Кравченко та голова Уманської  ВТПО УТОС Олександр Чикуров, в якому пан Олександр  взяв участь в он-лайн режимі.

Голова Золотоніської ТПО УТОС – Любов Кравченко грає в он-лайн режимі з головою Уманською ВТПО УТОС Олександром Чикуровим. Переможець  турніру – голова Уманської ВТПО УТОС Олександр Чикуров.

25 жовтня 2022 року  проведено чергове засідання правління Черкаської територіально-первинної організації  УТОС, де серед інших питань, розглядалося питання заохочення активних учасників заходу, який відбувся 18 жовтня з нагоди привітання ювілярів, осіб з  інвалідністю  І, ІІ та ІІІ групи  по зору, членів  первинної організації.

Невелику благодійну допомогу продуктами свого виробництва надало ДП «Перемога Нова» (с. Будище), які були роздані в якості заохочування учасникам святкового концерту, який відбувся 18.10.2022 року.

Золотоніська територіально-первинна організація  УТОС  на чолі з головою правління  Л.А. Кравченко продовжує працювати та  виконувати свої обов’язки  згідно статуту УТОСу на безоплатній основі, надаючи послуги соціального направлення.  На обліку у Золотоніської ТПО УТОС перебуває 146 осіб: 1 групи –  63 особи, другої групи – 52 особа, 3 групи –  29 осіб, зрячих – 2 особи.  За 3 квартал 2022 року було проведено 3 засідання правління, згідно щомісячних  планів.

За звітній період було проведено таку роботу:

Надання допомоги у вигляді одягу вживаного, постільної білизни, взуття, посуд, та інше для 11 чоловік.            Запрошені на щомісячну  благодійну  зустріч, осіб з інвалідністю, де були цікаві розповіді, пісні, різноманітні солодощі. Відвідування вдома та надання допомоги,  у вигляді продуктових наборів, та випічки власноруч (пиріжки, хліб) для 14 осіб.

Безкоштовне надання газетних видань додому для прочитання і загального розвитку. – 14 чоловік. Консультація  користуванням мобільним телефоном встановлення  різних програм для  4 чоловік.

За підтримки церкви «Відродження» проведена  зустріч «День нового врожаю». Кожний учасник, 13 чоловік, цього дійства із задоволенням смакував, та отримав ці вироби  додому.

Приймали активну участь у заходах до Дня міста. Участь у велопробізі   та мали можливість підтримати ЗСУ виставляючи свої невеличкі вироби для продажу. – 5 чол.

Згідно журналу обліку №3 особистого прийому громадян, та в телефонному режимі за:  липень, серпень, вересень місяць було надано соціальних послуг та різноманітних заходів особам з інвалідністю по зору в кількості 121 особі.

Уманська  ВТПО УТОС  на чолі з головою правління  Чикурова О. продовжує працювати та  виконувати свої обов’язки  згідно статуту УТОСу на безоплатній основі, надаючи послуги соціального направлення.

На обліку у Уманській ВТПО УТОС перебуває 229 осіб  з інвалідністю по зору, у т.ч.: з інвалідністю 1 групи – 128 осіб, 2 групи – 97 осіб, 3 групи – 1 особа.

Протягом 3 кварталу 2022 року Уманська ВТПО  УТОС приділяла увагу особам з інвалідністю по зору, та допомагала адаптуватись в цьому суспільстві. Виходячи з ситуації, яка склалась в нашій країні та складних умовах військового стану ми активно  працювати в режимі он-лайн та підтримувати наших осіб з інвалідністю  в телефонному режимі у вирішенні різних проблем. За 3 квартал 2022 року було проведено 3 засідання правлінь.

Завдяки співпраці з Управлінням соціального захисту населення провели бесіду-консультацію з питань оформлення та отримання житлових субсидій, всі учасники консультації залишились задоволеними та проінформованими з питань отримання грошової компенсації.

Від Управління праці та соціального захисту населення м. Умань завдяки співпраці з організацією УТОС видані  продуктових набори 12  членам Уманського ВТПО УТОС. Надання продуктових наборів та побутової хімії 16 осіб членам Уманського ВТПО УТОС кафе  «Юність». За підтримки готелю «Умань» було надано 20 продуктових наборів членам Уманського ВТПО УТОС, від продуктової бази «АРГО» було надано 46 продуктових наборів.

29.09.2022р. в приміщенні залу Уманського медичного коледжу до дня ветерана та людей старшого віку  проведено зустріч з ветеранами та організований невеликий концерт за участі дітей. Нашим ветеранам були вручені продуктові подарунки та квіти. Всіх ветеранів вітали мер та адміністрація міста.

Звенигородська ВТПО УТОС  на чолі голови правління  Сідоровим В.В. продовжує працювати та  виконувати свої обов’язки  згідно статуту УТОСу на безоплатній основі, надаючи послуги соціального направлення.

На обліку у Звенигородської ВТПО УТОС перебуває 122 особи з інвалідністю по зору І, ІІ та ІІІ групи.

Робота зі спонсорами вкрай важка, але від Ватутінської ОТГ була надана матеріальна допомога в розмірі 7500 грн., яку надали 15 особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи по 500 грн., членам  Звенигородської ВТПО УТОС. Євангелістська баптиська церква надала одяг для 60 людей, посадковий матеріал на 100 наборів, 55 продуктових наборів для членів Звенигородської ВТПО УТОС.

В організації за необхідністю та за зверненнями членів організації працює бібліотека. Завдяки голові правління первинної організації для членів Товариства на цифрові носії було завантажено та записано 43 аудіокниг та надається допомога у вивченні шрифту Брайля.

Голова Черкаської ОО УТОС, Алла Козлова