Відбувся щорічний шашко-шаховий турнір за участі людей з інвалідністю різних нозологій

23 березня 2023 року відбувся турнір за участі людей з різною нозологією інвалідності. Організаторами заходу виступили ГО УТОС Закарпаття та Закарпатський обласний осередок федерації спорту людей з порушенням опорно-рухового апарату в обличчі його голови Олександра Лизанця.

Захід відбувся в місті Мукачево в мальовничому закладі Гавань на березі річки Латориця, за надане місце проведення висловлюємо велику подяку.

В турнірі брало участь близько 30 осіб, як заядлих шахістів та шашкістів, так і аматорів, яким ця зустріч принесла безліч емоцій. Радує те що багато призових міст зайняли члени нашої організації. Зокрема перше місце по шахам зайняв Михайло Бедь (член Мукачівського ТВПО, тотально незрячий), друге місто Іван Райчинець (член Мукачівського ТВПО) та третє Олексій Дьордяй (член Ужгородської ТПО, тотально незрячий). Що стосується шашок то тут перше місце зайняв Бийло Богуш, знаний майстер по грі в шашки (голова Мукачівської ТВПО).

Переможці були нагороджені кубками та медалями, призовими коштами та цінними подарунками, а саме якісними вітамінами від клініки Превеншон. Після турніру був проведений урочистий банкет.

Найважливіший аспект даного заходу є не призові чи кубки, а саме увага та соціальна участь, психологічна та моральна розгрузка в ці нелегкі часи для нас та нашої держави.

Висловлюємо подяку всім хто долучився до даного заходу, всім учасникам, яких можна назвати людьми з незламною волею та прагнення до життя. Висловлюємо подяку Мар’яні Беці та Олесі Вариводі з нашого боку за допомогу в проведені турніру. Дані заходи необхідні та потрібні для соціальної адаптації для всіх людей з особливими потребами. Ми показали, Що навіть за відсутності фінансування з боку держави працівники УТОС не полишають свою справу та ведуть цей нелегкий шлях задля людей які цього потребують.

Цікавий відеоогляд турніру за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=-5G2pgUFNsA

Миру нам та якнайшвидшої перемоги! СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Сергій Туряниця, голова Закарпатської ОО УТОС