Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про свою роботу у березні

У березні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
У Дніпропетровській ТПО для 45 членів УТОС підготовлені та роздані продуктові набори, розпочалась підготовка до свята Великодня. Продовжено роботу по видачі сертифікатів від Червоного Хреста для осіб з інвалідністю 1 та 2 групи по зору. Дніпропетровською ТПО УТОС була проведена велика робота по складанню списків осіб з інвалідністю по зору для одержання цієї допомоги, а Дніпропетровською обласною організацією надано приміщення для робітників Червоного Хреста, де більше 450 осіб з інвалідністю одержали сертифікати на 6600 грн. на придбання продуктів та інших товарів в магазині “Сільпо”.
Всі члени УТОС були дуже задоволені організацією та одержанню такої допомоги.
В Дніпродзержинській ТВПО УТОС була роздана гуманітарна допомога (чверті курячі) від міської влади. 260 осіб з інвалідністю по зору та членів їх сімей отримали чверті курячі загальною вагою 780 кг.
В Краматорській ТВПО УТОС 20 осіб з інвалідністю отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Карітас” та 46 осіб від благодійного фонду “БЄОН”. 28 березня 2023 року особи з інвалідністю отримали молочну продукцію, 30 березня 2023 року проводилась видача продуктових наборів. Фонд надав допомогу 44 особам організації, які знаходяться в межах міста.
Щомісяця 34 особи з Нікопольської ТПО отримують продуктові набори від БФ “World Central Kitchen” та “Долоні допомоги Нікопольщині”. 25 березня її в черговий раз отримала група з 11 осіб.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших  документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів,  допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.
Василь Горбенко, Голова Дніпропетровської ОО УТОС