Тернопільська обласна організація УТОС надає інформацію про проведену роботу у березні 2023 року

Тернопільська обласна організація УТОС:

Підтримувався постійний зв’язок з первинними організаціями за допомогою різних засобів комунікації. Правління організації звернулося до владних структур області та м. Тернополя з пропозиціями щодо вирішення проблем осіб з інвалідністю по зору та їх організацій. Проведено тематичний вечір «Ми чуємо тебе Тарасе скрізь століття і голос твій нам душу окриля». А також бесіди на теми:

«Черговий етап медичної реформи: що зміниться для пацієнтів і лікарів?»,

«Внески та стаж: як вони впливають на пенсію?»

У заходах прийняли участь 52 особи.

Наборами гігієни для чоловіків і жінок, одержаних від ТОО ЧХУ, отримали 30 членів організації. Допомогу одягом одержаним від україно- американської фундації «Відкриті двері», отримали 18 осіб. Проведено 12 індивідуальних консультацій на різні теми.

Тернопільська ТПО 

Проведено 4  огляди  газет та журналів, голосне читання по книзі братів Капранових «Паперові солдати». На заходах були присутні 53 особи. Гуманітарну допомогу отримали 48 членів організації. Надано супровід  до об’єктів соціальної інфраструктури 8 особам. Допомогу в проведенні дрібного квартирного ремонту надано 2 особам. Озвучену літературу на дім доставлено 2 особам з інвалідністю по зору.

Кременецька ТПО

Проведено бесіду на тему: «У чому користь імбиру й чому його варто включити у свій раціон» в якій прийняли участь 12 осіб. Проведено голосне читання по книзі Рут Веа  «Одне за одним» на якому були присутні 8 членів УТОС. Організовано культпохід в Кременецький краєзнавчий музей на виставку ляльок «Боже як болить» в якому взяли участь 6 членів УТОС. Продуктові набори одержали 80 осіб, а допомогу готовим одягом одержали також 80 осіб. Надано супровід до об’єктів соціальної інфраструктури м. Кременця 9 членам організації.

Підгаєцька ТПО

Підтримувалися постійні зв’язки з керівництвом об’єднаних територіальних громад в яких проживають члени організації. Організовано похід на благодійний концерт до центру культури і дозвіля Козівської селищної ради «Палахкотить як свічка Тарасова праведна душа» на якому були присутні 8 членів організації. Організовано  похід в будинок культури Бережанської міської ради на Шевченківські вечорниці « Свою Україну любіть. Любіть її во врем’я люте» – 6 чоловік. Проведено бесіди на теми:

 «Коли перерахують пенсії працюючим пенсіонерам і службовцям ?»,

«Як повернути переплату за газ?».

На бесідах були присутні 47 членів організації.

Надано супровід 8 членам УТОС до об’єктів соціальної інфраструктури м. Козови. Допомогу в проведені дрібного квартирного ремонту надано 2 особам, а 3 особам доставлено озвучену літературу на дім.

Чортківська ТПО

Проведено 4 огляди газет на яких були присутні 22 члени організації. Проведено бесіду на тему: «Чи зросте тариф на воду з 1 квітня» на якій були присутні 25 осіб.

Протягом місяця відвідано в лікарні 3 хворих членів УТОС, а на дому – 9 осіб. Доставлено озвучену літературу на дім 4 членам УТОС.

Тернопільська  ВПО

З метою збору коштів для ЗСУ проведено в концертів. Озвучену літературу на плеєрі надано 35 членам організації. Гуманітарну допомогу поношеним одягом одержали 35 осіб з інвалідністю по зору. 5 членам організації видано тростини для орієнтування у просторі. Допомогу в проведені дрібного квартирного ремонту надано 6 членам організації. Проведено 15  індивідуальних консультацій на різні теми.

Голова обласної організації УТОС, Олексій Войтович

Тернопільська обласна організація УТОС

46001, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 23
контактний телефон: 098-97-415-97.
електронна адреса: terutos@ukr.net;

Голова правління – Войтович Олексій Павлович

 

Кількість членів, що перебувають на обліку (загальна) 794 осіб

З них осіб з інвалідністю 1 групи 367
З них осіб з інвалідністю 2 групи 353
З них осіб з інвалідністю 3 групи 58
Без інвалідності 16 осіб

 

Початкова назва з моменту створення – Тернопільська обласна організація УТОС була заснована 19 квітня 1994 року.

Основною метою діяльності Вінницької ОО УТОС є захист інтересів осіб з інвалідністю по зору, інтеграцій їх у суспільство, соціально- трудова та медична реабілітація.

Первинні організації УТОС у Вінницькій області:

  1. Тернопільська ТПО УТОС

46001, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 23;
Голова правління – Войтович Олексій Павлович

  1. Кременецька ТПО УТОС

47004, м. Кременець вул. Акімова, 44
Голова правління – Петручок Ганна Олексіївна

  1. Підгаєцька ТПО УТОС

47500, м. Підгайці, вул. Грушевського, 36
Голова правління – Лаврик Надія Іванівна

  1. Чортківська ТПО УТОС

48500, м. Чортків, вул. Шевченка, 21
Голова правління – Мальований Микола Іванович

  1. Тернопільська ВПО УТОС

46005, м. Тернопіль, вул. Академіка Студницького, 13
Голова правління – Ліська Дарія Владиславівна