З днем Державної Незалежності України, шановне Товариство!

Вже більш ніж 3 десятиліття, як ми відзначаємо це свято, але думаю лише тепер, після широкомасштабного нападу росії ми зрозуміли всю повноту і глибину значення цього символічного кроку нашої Верховної Ради.

Те піднесення яке було продемонстроване з коли більше 90 відсотків проголосувало за Незалежність «окремість» нашого народу,  нашої землі багато вартує для усвідомлення себе як окремого народу зі своєю історією, зі своїм минулим.

Тепер потрібно переосмислити свою поведінку, своє існування в сучасному світі, врахувати навколишній світ, сусідів, історичні реалії, міфи які розповсюджує сусідня держава про єдиний народ, про Новоросію, про «ісконно рускіє землі».

Щоб показати правдивість подібних тверджень беруть певні історичні роки і саме по них орієнтуються коли ведуть цю пропаганду, але ми спадкоємці Київської Русі повинні знати свою історію, як ніхто інший:

Саме на наших територіях заснована держава з племен, які на той час існували навкруги. Князі Олег, Ігор, Ольга, Святослав, Володимир поступово розбудували Державне утворення навкруги Києва, який і став «першим Стольним градом»,  Москва вже була значно пізніше.

Вже 990 року був заснований князем Володимиром град Володимир, що північніше Москви, то може хай нам повернуть адже це «ісконно Києвские владенія, князей киевских», а згодом знову київським князем засновано місто Ярослав, то це ж тоже наше, то може помінятись з московитами.

До речі в нас правили князі   а вони в 1613  році обрали собі Романова  який був просто боярином. Правда і в тому що Московія піднялась завдяки Золотої орді тобто Казані, але вони чомусь соромляться цього і постійно тягнуть себе в Європейську сім’ю народів, як отой барон Мюнхаузен.

Багато чого маємо цікавого і цим ми повинні пишатись. Ми народ, наша земля, держава древня, славна і безумовно є братньою до багатьох слав’янських народів: словаків,  поляків, словенів, сербів, болгар, чехів, білорусів і багатьох багатьох інших.

Я твердо впевнений що ми як держава, окрема самостійна вистоємо і будемо жити вільно і самостійно будувати своє майбутне. Поступово піднімемось до рівня Європейських народів як в житті так і в стандартах життя.

Слава народу України! Слава героям що боронять Україну! Україна понад усе!

Михайло Новосецький.