Рівненська обласна організація УТОС звітує про роботу за серпень

Рівненська ТПО УТОС. Провела захід приурочений до Дня Державного прапора та Дня Незалежності України під назвою «Мати Україно, ти у нас єдина». З привітальним словом виступили голова обласної організації Любов Боровська та директор підприємства Ігор Подранецький. Члени Товариства читали патріотичні вірші,  ансамбль «Оберіг» Рівненської ТПО порадував присутніх патріотичними та українськіми піснями. На завершення всі заспівали пісню «Ой, у лузі червона калина». При виході із зали учасники цього дійства отримали морозиво.

16 серпня ініціативна група з числа незрячих та слабозорих інспектували громадський транспорт та будівлю міськвиконкому на доступність та надали власні пропозиції щодо створення безбар’єрного простору.

З нагоди Дня міста члени Рівненської ТПО УТОС відвідали подвір’я та парк Рівненського обласного краєзнавчого музею де відбувалося свято «В обіймах Рівного». Мали нагоду почути оповіді про місто Рівне, відвідали виставку, слухали та насолоджувались поліським співом.

13 серпня з нагоди 70-річчя від дня народження вшанували та привітали ветеранку УТОС, активістку, учасницю художньої самодіяльності Феодосію Лівізорик.

Організація постійно інформує та надає консультації щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору,  здійснює контроль щодо роботи звукових маячків, які встановлені на переходах у пожвавлених місцях.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства звітує за проведену роботу та здійснені соціальні послуги за серпень 2023 рік:

1 серпня голова правління взяв учать у комітеті забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Де було подано нагальні пропозиції щодо покращення доступності людям з інвалідністю по зору.

Адміністрація підприємства та правління ВПО УТОС розповсюджували щотижнево по сорок примірників газети «Сім днів» Рівненської міської ради для членів Товариства.

У серпні проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Видано п’ятьом членам організації матеріальну допомогу на суму 2600 грн.

На Рівненському УВП УТОС працює служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. Щомісячно кількість послуг сягає більше  400.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, щомісячно проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах. За проханням мешканців гуртожитку було проведено налагодження та реконструкцію системи водопостачання та електропостачання в частині приміщень місць загального користування.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі в медпункті підприємства надаються медичні послуги для працюючих та членів Товариства та невідкладна медична допомога, функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів Товариства.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС