Запорізька обласна організація УТОС інформує про свою роботу за вересень

Запорізька обласна організація УТОС у вересні 2023 року продовжує виконання статутних завдань з підтримки членів ЗОО УТОС за всіма можливостями допомоги та зверненнями громадян у період військового стану в тяжких умовах прифронтової зони.

Фактично за місяць:

400 членів ЗОО УТОС отримали гуманітарну допомогу ООН через Запорізьку гуманітарну організацію «Адра» у вигляді продуктових наборів на кожну людину, в загальної кількості 4 800 кг.;

прийнято на облік організації нових членів УТОС – 8 осіб з інвалідністю 1, 2 та 3 групи. Направлено на адресу 18 особам з інвалідністю по зору письмових запрошень для взяття на облік в ЗОО УТОС з бази даних МСЕК. З початку року на облік було прийнято 50 осіб.

ЗОО УТОС почав активну діяльність по пошуку роботи та працевлаштування осіб з інвалідністю по зору 2 та 3 групи на підприємствах міста Запоріжжя. Шляхом розміщення реклами в Інтернет мережі, отримано відгуки від  двох підприємств, які мають можливість надати роботу у ВАТ «Котломонтаж». Таким чином у вересні було працевлаштовані 5 осіб 2 та 3 групи  2 особи проходять навчання на другом підприємстві.

05 вересня в ЗОО УТОС проведено засідання членів обласного та територіального правління ЗОО УТОС за участю членів трудового колективу та активу по розгляду питання збільшення розміру членських внесків на 2024 рік. Одностайно було прийняте рішення збільшити цей розмір з 12 грн. до 25 грн. за рік.

30 серпня 2023 року організовано та проведено святковий захід – концерт, призначений святкуванню Дня Незалежності України за участю вокально-інструментального гурту «Чумацький шлях» та вокалістів конгресу інвалідів м. Запоріжжя. Після монтажу та обробці запису у вересні запис розміщена на сайті ЗОО УТОС на порталі Youtybe. Надаємо посилання, приємного перегляду: https://youtu.be/LQG5_paHKdw?si=RhJXbBYzEcMw65LR

надано професіональна юридична допомога по цивільним та іншим питанням, що регулюють правовідносини у період військового стану:  3 осіб.

зроблено та видано записів романів і книг на флеш носіях для 4 осіб: Інструктором ЗОО УТОС проведена робота по збільшенню бази аудіо-кніг в кількості 120 записів. Проведено ремонт та установлення системних комп’ютерних програм 7 ноутбуків. Проводиться навчання читання за методом Брайля однієї особи з інвалідністю 1 групи.

інструктором ЗОО  УТОС проведено  навчання 3-х осіб інвалідів 1 групи користуватись сенсорним мобільнім телефоном за допомогою синтезатору.

в цілях більш широкого інформування членів ЗОО УТОС за різними питаннями зроблено група на порталі в додатку «Вайбер».

В.о. голови правління ЗОО УТОС,  В.В.Малахов