Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу у вересні 2023 року

Рівненська ТПО УТОС

9-10 вересня представники ТПО брали участь в спортивних іграх Рівненщини серед осіб з інвалідністю присв’ячені Дню фізкультури та спорту.

Члени Рівненської ТПО мали нагоду відвідати Рівненський зоопарк. 18 осіб прогулялись по стежинах парку, «поспілкувалися» з тваринами, сприяли цьому, як і комфортна погода, так і чудовий настрій наших відвідувачів.

29 вересня відбулась зустріч з в.о. міського голови Віктором Шакирзяном. На зустрічі були підняті важливі питання щодо соціального захисту осіб з інвалідністю по зору. Досягнуто взаєморозуміння та запрошені на чергову сесію міської ради для вирішення цих питань. Віктор Шакирзян та громадська організація «Рівне Разом» привезли із собою продуктові пакети в кількості 50 штук. Цей захід був висвітлений на телебаченні Суспільне Рівне та ITV.

На передодні Дня людей похилого віку було організовано роздачу хлібо-булочних виробів від небайдужого постійного спонсора.

Постійно інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

Березнівська ТПО УТОС.

У вересні активом правління було виготовлено наочний стенд про діяльність організації «Шлях до світла», прибрано прилеглу територію, виготовлено захисні огорожі для декоративних дерев.

Команда шахистів Березнівської ТПО успішно виступила на ХХVII спартакіаді Рівненщини серед осіб з інвалідністю, присвячені Дню фізкультури та спорту. «Золото» здобув Сергій Касянець, «Бронзу» – Олександр Протасевич.

Постійно проводяться заняття з шашок та шахів.

Володимирецька ТПО УТОС.

14 вересня проведено захід «Дари осені» Ділилися досвідом вирощування овочів та фруктів. Читали вірші про рідний край, коштували страви з осінніх овочів.

До Дня Покрови та козацтва проведено захід за участю представників місцевої влади.

Надається всебічна допомога та консультації членам УТОС які звертаються в організацію, за що вони дуже вдячні.

Дубнівська ТПО УТОС.

Продовжено дію служби супроводу незрячих на друге півріччя, у вересні надано близько 65 послуг.

Всю свою роботу правління акцентує на соціальному захисту осіб з інвалідністю по зору, особлива увага приділяється одиноким та особам нездатним до самобслуговування.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за вересень 2023 рік:

Команди спортсменів з шахів та шашок Рівненського ВПО УТОС брали участь у змаганнях ХХVII спартакіади спортивних ігор Рівненщини серед осіб з інвалідністю, присвячені Дню фізичної культури і спорту. З дванадцяти нагород сім вибороли представники Рівненської ВПО УТОС.

Адміністрація підприємства та правління ВПО УТОС розповсюджували безкоштовно щотижнево по сорок примірників газети «Сім днів» Рівненської міської ради для членів товариства.

У вересні проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто про готовність підприємства до роботи в осінньо-зимовий період та інші нагальні питання. Видано двом членам організації матеріальну допомогу на суму 800 грн. фінансової допомоги на лікування.

На Рівненському УВП УТОС працює служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. За вересень кількість послуг більше  330.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах щомісячно. За проханням мешканців гуртожитку було проведено частковий ремонт однієї кухні загального користування.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

27 вересня 10 членів товариства відвідали Рівненський академічний український музично-драматичний театр та переглянули виставу Мартин Боруля з аудіоописом для незрячих та слабозорих людей.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів Товариства.

Регулярно надаються консультації членам товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

Продовжуємо перемовини з Департаментом соціальної політики Рівненської міської ради про збільшення розміру виплати коштів на часткове відшкодування на комунальні послуги на 2024 рік людям з інвалідністю 1 групи по зору мешканцям громади.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС