Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про свою роботу у вересні 2023 року

У вересні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.

В Дніпропетровській ТПО для 50 членів УТОС підготовлені продуктові набори від Дніпропетровської Єврейської Общини та інших спонсорів до Дня білої тростини та Міжнародного дня сліпих. 15 осіб з інвалідністю, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі, одержали матеріальну допомогу від депутатів міста в розмірі по 2500 грн.

36 осіб з інвалідністю по зору, членів Дніпродзержинської ТВПО УТОС та члени їх родин отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових та гігієнічних наборів від благодійного фонду “Карітас”.


Відбулася зустріч членів Краматорської ТВПО УТОС з пастером Біблійної Школи м.Харків. Захід проводили в приміщенні церкви “Ковчег спасіння”. Панувала тепла, дружня атмосфера. Була присутня 31 особа з інвалідністю по зору.


Наприкінці зустрічі всім учасникам надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

37 членів Нікопольської ТПО УТОС отримали гуманітарну допомогу від Церкви Євангельських християн-баптистів, від австрійської неприбуткової організації “Hilfswerk International”, від БО “Долоні допомоги Нікопольщіні” та від “World central kitchen”.

В Костянтинівській ТПО 15 членів УТОС одержали продуктові набори, миючі засоби, постільну білизну, пледи та вживаний одяг від Церкви Євангельських християн-баптистів, 25 осіб з інвалідністю – продуктові набори та миючі засоби від Православної церкви, 6 членам УТОС надали допомогу в оформленні субсидії, 2 – у виплаті пенсії.

На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.


Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допаомогою.

Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.

Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.

Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС