Зустрічі в Хмельницькій обласній організації Українського товариства сліпих для гри в шахи та шашки

Порушення зору, як виявляється, це лише незручність, але ні в якому разі не перешкода втілювати свої мрії у життя. Наші утосівці навчаються, працюють, їздять на рибалку, подорожують, займаються спортом, кохають, одружуються – живуть повноцінним життям.
Правління Хмельницької обласної організації УТОС постійно допомагає утосівцям в здійсненні їх бажань.
Одним з найчастіше озвучених бажань в Кам’янець-Подільській ТПО є – як можна частіше організовувати зустріч для гри в шахи та шашки.
В організації цих турнірів Кам’янець-Подільській ТПО допомагає правління обласної організації та представництво інваспорту Камянечинни – тому в турнірах майже завжди приймають участь і особи з інвалідністю інших нозологій. За часту це студенти, які мають значні порушення здоров’я, учні з школи слабозорих.
Ціль цих зустрічей та турнірів – не змагання, а спілкування, тренування свої здібностей, обмін досвідом, зняття психологічної напруги, тощо.
В УТОСі значно виріс рівень володіння цим інтелектуальним видом спорту. І ось знову 14 та 16 листопада відбулися турніри з шашок та шахів приурочені Дню незрячих.
Участь у турнірі змогли взяти всі бажаючі,15 утосівців та запрошені гравці – тому змагання були захоплюючими і цікавими.
Утосівці гарно провели час, поспілкуватися
Голова правління обласної організації УТОС, Василь Бурбан привітав усіх учасників, поділився новими ідеями. Усі учасники отримали подарунки.
Все буде Україна 💙💛
Ірина Калюжна