Незрячий переселенець із Маріуполя Богдан Коваль презентував власну поетичну збірку 

Джерела: https://vintime.info/posts/nezriachyi-poet-prezentuvav-u-vinnytsi-zbirku-pisen

https://vn.20minut.ua/Kontserty/nezryachiy-pereselenets-iz-mariupolya-bogdan-koval-prezentuvav-vlasnu–11937018.html

Поет Богдан Коваль до широкомасштабного вторгнення мешкав у Маріуполі. Він був лауреатом багатьох Всеукраїнських конкурсів для незрячих, як  автор і виконавець власних пісень. 

У місті Марії музикант під час широкомасштабного вторгнення прожив півтора місяця. Не поспішав виїздити, бо не вірив у подальші жахливі події. Зараз Богдан з родиною мешкає у Вінниці. Він працює в обласному центрі культури «Щедрик» і виступає в колективі художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих.

14 серпня Богдан Коваль презентував у бібліотеці ім. В. Отамановського власну поетичну збірку «Дует палітри та нот…». До неї входить близько 30 творів. Примірники книги вже розіслані по спеціалізованим бібліотеках у Києві, Львові, Дніпрі тощо.  

Також відбувся міні-концерт. Там звучали пісні та вірші у виконанні автора та його колег.  

Богдан Коваль розповів, що у 1992 році втратив зір, після чого почав писати вірші, пісні та музику. Переважно його твори в стилях любовної лірики і шансону.

-Збірку «Дует палітри та нот…» складають авторські пісні. Вперше вона побачила світ у 2019 році, але тоді там були тексти і українською, і російською мовами. Причому книга була звичайним шрифтом. Але минулого року я познайомився із Валентиною. Бутенко (Харків), яка опікується людьми з інвалідністю по зору. Вона запропонувала допомогти безкоштовно перевидати мою книжку двома шрифтами – Брайля (для незрячих) і звичайним. Саме її сьогодні і презентую. Причому у збірці тепер твори лише українською мовою. До неї також додані пісні і вірші про війну і Маріуполь, – сказав Богдан Коваль   

До речі, його книга була видана в одній з найбільших типографій в Європі «Фактор-друк», де друкуються книжки багатьох українських видавництв. Унаслідок російського ракетного удару по Харкову в травні цього року вона була зруйнована.  

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС