Незрячий співак із Маріуполя присвятив композицію жінкам із міста Марії 

Джерела: https://ilikenews.com/news/rehiony/kultura/u-vinnytsi-nezryachyy-spivak-iz-mariupolya-prysvyatyv-kompozytsiyu-zhinkam-iz

https://vn.20minut.ua/Kontserty/nezryachiy-spivak-iz-mariupolya-prisvyativ-kompozitsiyu-zhinkam-iz-mis-11938783.html

Колектив художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих завітав до табору відпочинку “Я-Маріуполь. Родина”. Як відомо, там оздоровлюються мами із дітьми із окупованого міста. Артисти підготували нестандартну концертну програму “Хай в мирному небі літають птахи”. Вона була складена з урахуванням вікової категорії слухачів. 

-У своїх виступах ми торкнулися теми війни. Але не так гостро, як на інших концертах. Тому переважно презентували пісні української сучасної естради, – розповіла художній керівник співочого гурту підприємства незрячих Наталя Слюсарчук. 

Роздинкою програми був виступ незрячого переселенця із Маріуполя Богдана Коваля. Він презентував власні пісні. Серед них були “Віра, надія, любов” і “Маріупольчанка”, яку він присвятив жінкам міста Марії. Сподобався слухачам і вірш “Зоряне вінчання”, який прочитала Наталя Філюк. А Олексій Скрипаченко запалив слухачів піснею “Дорога життя”, де також йдеться про незламний Маріуполь.   

Наприкінці концерту представники табору не лише подякували за виступ, але й самі проспівали музичну композицію “Родина, родина”, яку у свій час виконував Назарій Яремчук. Їм підспівувала вся глядацька аудиторія. 

-Ми були раді “зігріти душі” і розвеселити вимушених переселенців із Маріуполя. Дуже їм співчуваємо. Адже багато-хто із цих людей залишився без власного житла. У то же час програму закінчили твердженням, що Маріуполь повернеться в Україну. І всі, хто бажає, знову поїде до рідного міста, – додала Наталя Слюсарчук.       

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС