Вінничанин Валерій Гаврилюк є солістом одразу трьох музичних колективів

Джерело: https://vn.20minut.ua/Kontserty/vinnichanin-valeriy-gavrilyuk-e-solistom-odrazu-troh-muzichnih-kolekti-11938362.html

Вінничанин Валерій Гаврилюк – людина з інвалідністю по зору. Він – 55-річний пенсіонер. Але Валерій не перебуває на заслуженому відпочинку, а займається активною творчою діяльністю. Він є солістом-співаком одразу трьох музичних колективів міста над Бугом. Зокрема, гурту художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих, народного хору “Дзвін” і нового ансамблю “Подоляни” Палацу мистецтв “Зоря”.    

– Маю вільний час і співати взагалі цікаво. Тому перебуваю одночасно в трьох гуртах. Встигаю, бо репетицій небагато. Всі ці колективи – аматорські, на громадських засадах. В хорі співакам можуть подарувати лише костюм, вишиту сорочку чи пояс. Переважно отримую лише позитивні емоції. Також інколи виступаємо в районах Вінниччини, а подорожувати і знайомитися із колегами досить цікаво, – розповів Валерій Гаврилюк. 

Він розповів, що співає і сольно, і в дуеті, і залюбки солірує всім хором. Валерій каже, що для цього обирають людей із приємними і артистичними голосами. Також у соліста має бути сміливість і бажання. 

-Я люблю працювати над самовдосконаленням. У незрячих України є звуковий чат в Інтернеті, де ми спілкуємося на різні теми. Там же обговорюємо й святкові концертні програми. Приміром, нещодавно було таке обговорення до Дня незалежності. Записуємо свої роботи (пісні, вірші) під фонограму і посилаємо до чату, – продовжує Валерій Гаврилюк. 

Він не пише власних композиці, а полюбляє виконувати відомі твори. В першу чергу незрячому артисту подобаються авторські і народні пісні. 

Валерій має й інші корисні хобі. Приміром, професійньо виконує оздоровчий масаж. Раніше навіть працював масажистом в центрі реабілітації дітей з інвалідністю “Промінь”. 

Також вінничанин багато років займався паралімпійським спортом. Зокрема, легкою атлетикою і голболом (це гра для незрячих із мячем, в середині якого дзвіночок). Але гарну фізичну форму Валерій зберіг і донині. Він із молодих років і досі чудово займається на турніку. Зокрема, виконує “підйом-переворот”, “задній вихід” та інші непрості елементи турнікменів.    

Валерій Гаврилюк має дружню родину. Дружина Світлана – із порушеннями зору. Донька працює вчителем в школі. Є й онук Андрій.                    

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС