Боярський будинок відпочинку готується до відкриття

Працівники Боярського будинку відпочинку спільно з денним літнім табором CrossWinds готуються до заїзду перших відвідувачів у 2021 році. Підлітки дитячого табору залюбки долучилися до прибирання території будинку відпочинку та догляду за насадженнями.

діти з табору допомогають

Щороку Боярський будинок відпочинку приймає відпочиваючих – осіб з інвалідністю по зору з усієї України. Крім оздоровчих процедур, та якісного 4 разового збалансованого  харчування дирекція будинку  подбала про дозвілля, соціалізацію та налагодження контактів між відпочиваючими. Так, кожного ранку проводиться зарядка, 3 рази на тиждень проходить вечірня дискотека, організовуються екскурсії по містах Боярка та Київ, регулярно  відбувається закупка та читання найсвіжіших газет та журналів, це дає змогу відпочиваючим обговорити  останні новини, наявні настільні  ігри – шахи та шашки, а в кінці заїзду, який триває 18 днів відпочиваючі презентують свій концерт, який вони готують на гуртку самодіяльності.

Боярський будинок відпочинку Українського товариства сліпих (УТОС) є спеціалізованою реабілітаційною оздоровчо-профілактичною установою, призначеною, головним чином, для проведення психологічної реабілітації і інтеграції в суспільство осіб з інвалідністю, їх відпочинку, зміцнення здоров’я та профілактичного лікування.

Завдяки отриманню фінансування в межах бюджетної програми 2507020 «Фінансова підтримка громадських об’єднань осіб з інвалідністю» будинок відпочинку має змогу приймати  на оздоровлення осіб з інвалідністю по зору. Путівки для таких осіб надаються безкоштовно.

У 2020 році, з повним дотриманням карантинних заходів, було організовано 3 заїзди та оздоровлено 210 осіб з інвалідністю по зору. Відпочиваючі називають Боярський будинок відпочинку райським куточком.

У 2021 році, за умови надання фінансової підтримки, є намір прийняти ще більше відпочиваючих.