Вінницька обласна організація УТОС інформує щодо проведеної роботи працівниками організації, під час військових дій на території України

Вінницька обласна організація  УТОС

  • Отримали в квітні допомогу від місцевих волонтерів :

       А) у вигляді продуктів харчування та засобів гігієни (передано з Португалії), яку роздали кошиками з гуманітарною допомогою  42-м працівникам ПОГ Вінницького УТОС;

        Б)  гуманітарна допомога (передано з  Молдови), яку роздали 40-а особам з інвалідністю;

  • В квітні відвідали та підтримали сержанта Повітряних Збройних сил України Павла Костенка, який отримав важке поранення, під час бойових дій (втрата зору),допомога в установлені озвученої програми на смартфон, пригостили  гостинцями, які передали йому працівники організації;
  • В травні передано три розвантажувальні жилети для військових, які виготовив швейних цех ПОГ УВП УТОС;
  • Березень-грудень – допомога в комунікації з членами організації. Вінницька комунальна служба супроводу незрячих, створена в місті з ініціативи ВОО УТОС, надала 574 послуги;
  • Березень-грудень – в медичний пункт, який був переобладнаний  для проживання, було прийнято переселенців та біженців,  серед яких є особи з інвалідністю та їх супроводжуючі  з Миколаївщини – 6 осіб, Харківщини- 8 осіб, м. Харків та м. Маріуполь   – 10 осіб.

 За сприянням  в.о. голови правління Зелінського В.В. організовано групи шахістів (10 осіб) та шашистів (7 осіб) для участі в обласних турнірах у м. Бар.

У вересні- з виділених коштів ЦП УТОС надана мат. допомога всім 1034 членам ВОО УТОС в розмірі 12,00 грн. кожному та мат. заохочення працівникам , які забезпечували роботу організації.

Також були проведені  три  ознайомчі  зустрічі зі студентами медичного  університету  ім. Пирогова  про роботу організації та медичного пункту .

Секретарем надавалась допомога 29-м членам УТОС при оформленні документів з метою отримання допомоги  від ООН «Є-допомога»

В жовтні з виділених коштів ЦП УТОС надана мат. допомога  362-м членам  первинних організацій  в розмірі 50,00 грн. на суму 18100 грн.

За сприянням обласної організації  на підприємстві ПОГ УВП УТОС  почали шити одяг для військових, виробляють теплі флісові кофти  захисного кольору.

Протягом року  всіма працівниками надавались консультації на різні  теми та проводились бесіди та спілкування з особами з інвалідністю.

Вінницька територіальна первинна організація УТОС

В квітні від місцевих волонтерів отримано допомогу у вигляді продуктів харчування та засобів гігієни  260 кг., яку розфасовано з активом  організації, роздано пакунків з допомогою 213-м членам організації;

Квітень-грудень – в Пансіонат для людей похилого віку та людей з інвалідністю було доставлено  12 упаковок ліків, 6 упаковок дорослих підгузків та засоби гігієни, в якому мешкають 5 членів організації;

Березень – грудень –  головою ТПО та активом ТПО відвідано  25  членів організації, що мають проблеми з пересуванням (доставка гуманітарної допомоги, ліків, великодніх пасок, тощо).

Березень-грудень – головою ТПО записано  понад 680  аудіокниг, видано літератури шрифтом Брайля – 13 книг, плоским шрифтом- 30 шт.

Травень-грудень  від  департаменту соціального  захисту населення Вінницької міської ради отримано 224 продуктових наборів (по 6 кг. кожен), які роздані членам ТПО.

Травень-грудень – в травні з інституту сліпих м. Вюрцбург (Німеччина) отримано лікарські препарати, з яких  на протязі року  видано ліки 48- м членам ТПО за призначенням лікаря.

Працівниками ТПО  (голова, керівник шахового гуртка, керівник змішаного вокального ансамблю) було організовано гурток дитячої творчості з 12 дітей для психологічної стабілізації в умовах воєнного стану, який продовжує функціонувати.

Проводились  13 занять  шахово-шашкового гуртка та 30 репетицій гуртка  вокального ансамблю.

Надавався  супровід членами правління за необхідністю  32-м членам організації.

В листопаді 2022р. був проведений звітний творчій вечір дуету «Дві зірниці» (присутніх 40 осіб) та в молодіжній громадській організації осіб з інвалідністю «Паросток « виїзний концерт художньої самодіяльності (присутніх 52 особи),виїзний концерт «новорічно-різдвяні привітання» в територіальному центрі соціальних послуг (присутніх 50 осіб).

В листопаді з фінансової підтримки Вінницької міської ради  в сумі 49400 грн. надана мат. допомога  247- м членам ТПО, особам з інвалідністю по зору до Дня незрячих по 200 грн. кожному, проживаючому у Вінницькій територіальній громаді.

Березень-грудень проводиться волонтерська робота 5-х членів організації в молодіжному центрі «Квадрат»(плетіння сіток, фасування гуманітарного одягу та взуття, засобів гігієни.).

Протягом року головою та секретарем  було надано 275  консультацій  та бесід  різного характеру.

Вінницька виробнича первинна організація УТОС

В квітні отримано від місцевих волонтерів гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування та засобів гігієни в кількості  212 кг., яка була пофасовала  головою. секретарем, та членами активу ВПО  в   пакунки  (отримали  106-ь  осіб з інвалідністю).

Головою та членом ревізкомісії в травні від місцевого фермера отримано та  роздано членам  ВПО – 80  пакунків з яблуками (по 3 кг. кожен) та 20 великодніх пасок.

Головою та секретарем в травні від департаменту соціального захисту населення Вінницької міської ради отримано 153-и продуктових набори (по 6 кг. кожен), які роздані членам ВПО, з них 20-м членам організації, у яких проблеми з пересуванням, пакунки було доставлено додому.

З членських внесків (травень-червень) було надано матеріальну допомогу 6-м членам організації  в сумі 3000,00 грн. в зв’язку із важким мат. становищем.

В червні головою та секретарем був  організований супровід чотирьох осіб з інвалідністю в офіс «Київстар» для оформлення пакетів УТОС 1 та УТОС 2. та  в вересні-грудні членами правління надавався супровід за необхідністю 32-м  особам з інвалідністю.

В червні головою, секретарем, членами правління надана підтримка у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, одягу, взуття, тифлозасобів, забезпечення тимчасовим житлом двом переселенцям з Маріуполя.

В липні  голова ВПО з новоприйнятим членом ВПО, почесним академіком Міжнародної академії авторів відкриттів і винаходів О. Остапенком, провели з 15 членами організації презентацію його книги «Анатомія неможливого».

В серпні організовано заходи  з учасниками художньої самодіяльності :

  1. в Реабілітаційному центрі «Поділля» для 35-и осіб, які здобувають нові професії та переселенців з окупованих місць;
  2. в приміщенні ПОГ УВП УТОС для 38-ми запрошених осіб та працівників підприємства до Дня незалежності.
  3. В листопаді було організовано конкурс на кращого читача «Читання по Брайлю» (присутніх 26 осіб).

В листопаді  з  фінансової підтримки Вінницької міської рали в сумі 47000 грн надана мат. допомога  235-ти  членам ВПО, особам з інвалідністю ро зору  до Дня  незрячих по 200 грн. кожному.

Грудень – від Вінницької  міської  ради було отримано  новорічні  подарунки  в кількості  51 шт., які роздані дітям працівників  підприємства.

Протягом року головою та секретарем організації  було надано 95  консультацій та послуг різного характеру.

Барська територіальна первинна організація УТОС

З березня по грудень  секретарем було оформлено  і забезпечено ортопедичним взуттям та доставки додому   26-м членам організації по 2 пари кожному.

З квітня  головою та секретарем  було оформлено  62-ом членам організації (особи 1 та 2 групи) пільги по сплаті за комунальні послуги на суму 50 000 грн. з Барської міської ради.

В березні головою, секретарем, членами правління облаштовано приміщення для  укриття  незрячих людей під час повітряної тривоги.

В квітні голова  клопотав про допомогу незрячій дитині про виділення асистента для навчання онлайн з департаменту соціального  захисту населення.

В квітні  від місцевого  бізнесмена головою було отримано безкоштовно 11 шт. піц, для осіб з інвалідністю.

В травні  головою та секретарем було виклопотано  до включення 14 осіб з інвалідністю до списку пільговиків по сплаті комунальних послуг.

В травні секретарем було отримано корсет для члена організації, який має проблеми з пересування , через Нову Пошту.

В травні головою та бібліотекарем організовано поповнення фонду періодичної книговидачі, а саме: підібрано перелік книг з метою створення озвученої фонотеки в  комп’ютері, понад 200 книг, з подальшим  записом на диск СД-р для прослуховування озвученої літератури незрячим.

Головою та секретарем надано допомогу тимчасовому переселенцю з м. Краматорськ, члену УТОС по перереєстрації тимчасового переселенця та оформлення необхідної документації на його прихисток.

В червні секретарем надавався супровід 3-х членів ТПО до лікарні.

Клопотання голови у Бар-благоустрій про ремонт освітлення під’їзду в будинку  де проживають члени ТПО, особи з інвалідністю.

В червні голова, секретар, члени правління отримали від фонду соціального захисту Європейської солідарності продуктові набори і засоби гігієни  в кількості 150 шт.,, які були роздані всім членам ТПО.

В липні у клубі Бар ПОГ  УВП УТОС був проведений «Всеукраїнський шаховий турнір «Бар-2022», в якому приймали участь незрячі шахісти з Барського та Вінницького УТОСів, на якому було зібрано кошти- 3500,00грн.для ЗСУ, і перераховано у фонд «Повернись живим» . Від місцевого спонсора отримано допомогу в сумі 1100,00грн. для вісьмох незрячих шашкістів.

В липні від місцевого спонсора безкоштовно отримано олію та сіль, які роздано членам ТПО, як набори в кількості 62 шт.

Серпень – у клубі Бар ПОГ УВП був проведений Вінницький обласний турнір з шашок «Барське літо-2022» , в якому приймали участь незрячі шашисти  з Барського та Вінницького УТОСів- 27 осіб.  Головою та секретарем організовано оформлення документів 112-и членам  Барської ТПО з метою отримання допомоги від ООН на сайті «Є- допомога». Було отримано безкоштовно кришки закаточні, які роздані 83-м особам з інвалідністю 1 та 2 груп, членам ТПО.

Жовтень – був проведений обласний турнір з шахів «Барська осінь 2022» (присутніх 30  осіб). Від міської ради було отримано продуктові набори , які були видані всім членам ТПО- 157 осіб.

Листопад – був проведений обл. турнір з шашок серед людей з порушенням зору до Міжнародного дня сліпих, в якому приймали участь незрячі шашкісти в кількості 12 осіб.

Лютий-грудень – відвідували членів організації ,що мають проблеми з пересуванням та вручали продуктові набори.

Протягом  року головою та секретарем було надано   58 консультацій, бесід, роз’яснень  та послуг  різного характеру.

Немирівська територіальна первинна організація УТОС

В квітні головою та секретарем  від місцевого фермера отримали допомоги у вигляді овочів, фруктів, продуктів харчування, які було пофасовано членами правління в продуктові набори та надані продуктові пакети  43-м членам організації.

 Квітень-грудень – секретарем було супроводжено  44  особи  з інвалідністю до місцевої лікарні.

Квітень-грудень – секретарем був супровід  22-ти членів для  оплати комунальних послуг, також  супровід  14-х осіб з інвалідністю до банкомату для отримання пенсії, 24 особи з інвалідністю по зору супроводжували до Немирівської  міської ради для оформлення заяви на  допомогу віл ООН.

Березень-грудень – головою та секретарем  було відвідано  хворих  та одиноких-  63  особи, членів ТПО.

Вересень- отримано від Ладижинської ОТГ для  7-х  жителів цієї громади, членів ТПО, кошти по 1000,00 грн. кожному.

Протягом року головою та секретарем надавались 282-і  консультації, бесіди,  інформації.

Калинівська територіальна первинна організація УТОС

Секретарем в березні-грудні був супровід 58-х членів організації до департаменту соціального захисту населення з різними питаннями, газ. контори, комунальної служби, міської ради для оформлення заяви на допомоги ООН.

В березні-грудні головою та секретарем було відвідано  38-х хворих на дому і 2-х  в лікарні, членів ТПО.

В березні- квітні від місцевого спонсора отримано продуктові набори та великодні паски, які роздано  38-м членам організації.

В червні головою, секретарем надавалась допомога на організацію поховання  родичам двох померлих членів ТПО.

В листопаді отримана спонсорська  допомога від Калинівської міської ради в сумі 27500,00 грн. , допомога в сумі 10426,00 грн. від місцевих спонсорів  та бізнесменів, від ВОО УТОС  в сумі 6224  грн.  разом 44 150 грн., з них  видана  матеріальна допомога до Дня Білої тростини 102-м членам Калинівської ТПО  в сумі  34 650,00 грн., кошти в сумі 9500 грн. використані на утримання організації.

Протягом року надано  107 консультацій, бесід, інформацій на різні теми членам організації.

Заступник голови правління ВОО УТОС, В. В. Зелінський