Вінницька обласна організація УТОС інформує про проведену роботу у жовтні

Цьогорічний жовтень видався на Вінниччині аномально теплим та сухим. Це позитивно вплинуло на роботу Вінницької обласної організації УТОС, адже саме в жовтні активізується її робота: відвідування членів організації, надання матеріальної допомоги, планування з місцевими органами влади фінансування на наступний рік тощо.

У жовтні 2023 року ВОО УТОС мала дві визначні події: Міжнародний День білої тростини та, власне, відзначення 90-річчя утворення УТОС. Саме навколо цих подій була сфокусована робота організації в минулому місяці.

З початку місяця місцеві осередки УТОС активізували роботу щодо надання матеріальної допомоги членам організації. Так Калинівська міська рада виділила для 69 членів Калинівської ТПО грошову допомогу у розмірі 500 гривень кожному; організації надано безкоштовно комплект канцелярських товарів, потрібних для роботи. Влада міста Могилева-Подільського прийняла рішення про безкоштовний проїзд людей з інвалідністю по зору в маршрутних таксі міста, а до Дня білої тростини всім 80 членам УТОС територіальної громади видано продуктові набори. Керівництво Барської територіальної громади до Дня білої тростини виділило всім членам місцевої ТПО грошову допомогу, а місцеві спонсори забезпечили їх продуктовими наборами. До того ж, керівник ПОГ «Барське УВП УТОС» організувала безкоштовну видачу цибулі від спонсорів членам місцевої ТПО, що працюють на підприємстві. До Дня білої тростини Барська ТПО провела традиційний шахово-шашковий турнір; в змаганні взяли участь УТОСівська команда та збірна команда Барської ТГ. У турнірі перемогу здобула команда ТПО.

До Дня білої тростини Вінницька міська рада виділила всім членам УТОС територіальної громади (451 особа) грошову допомогу у розмірі 500 гривень кожному. А міська Служба супроводу забезпечила осіб з першою групою інвалідності по зору продуктовими наборами.

Своєрідно відзначили День білої тростини на Вінницькому підприємстві УТОС. До поціновувачів високого мистецтва УТОСу 17 жовтня завітали відома письменниця Лариса Сичко та виконавиця українських романсів.

Тетяна Скомаровська. Вони познайомили слухачів зі своєю творчістю, дізнались про переваги аудіолітератури для незрячих. 18 жовтня Вінницька ТПО УТОС організувала ще одну групу членів УТОС для відвідування театральної вистави з аудіокоментарем.

25 жовтня Вінницька обласна організація УТОС спільно з ПОГ «Вінницьке УВП УТОС» провели урочистості з нагоди 90-річчя утворення УТОС. На захід були запрошені керівники Вінниці та області, представники громадських організацій та установ, з якими обласна організація співпрацює.

Основним спонсором заходу була Вінницька міська рада, очільник якої Сергій Моргунов привітав організацію, вручив Почесну відзнаку Вінницького міського голови Почесному члену УТОС Георгію Удовику.

Подяками Вінницької міської ради було відзначено 10 членів організації, а вінницька обласна військова адміністрація відзначила подяками 20 членів обласної організації.

З привітаннями та цінними подарунками завітали на захід представники Обласного музично-драматичного театру, Обласної наукової бібліотеки, Обласного центру культури «Щедрик», вокальної студії «Вікторія», Обласного пансіонату ля людей похилого віку та осіб з інвалідністю тощо. В літературно-музичній частині заходу взяли участь як митці художньої самодіяльності Вінницького підпри-ємства УТОС, так і гості з різних куточків Вінниччини. Любительську відеоверсію зазначеного заходу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/-2c3V0Mhk44

Попереду – складний зимовий період, але Вінницька обласна організація УТОС не опускає руки: на черзі робота з територіальними громадами, розробка програми реабілітації військових, що втратили зір тощо.

Голова правління, Віктор Зелінський