Вінницька обласна організація УТОС  надає інформацію, щодо проведеної роботи працівниками організації в області, під час військових дій на території України за період 11-23.05.2022 року

Вінницькою обласною та первинними організаціями УТОС 

Надавалися консультації та спілкування з особами з інвалідністю.

20 травня 2022 р. було отримано в якості гуманітарної допомоги лікарські препарати від інституту сліпих м. Вюрцбурга (Німеччина).

На даний час залучаються спеціалісти з медичною освітою для вивчення препаратів, з подальшою їх цільовою видачою потребуючим членам організації.

Було відвідано трьох членів організації, що мають проблеми з пересуванням.

Записано 54- аудіокниги, видано шість книг шрифтом Брайля.

Надали матеріальну допомогу 6-м членам  організації, які звернулися до організації та мали для цього особисті поважні причини.

Надавалися консультації та спілкування з особами з інвалідністю.

Організовано поповнення фонду періодичної книговидачі, а саме: підібрано перелік книг з метою створення озвученої фонотеки в комп’ютері, понад 200 книг, з подальшими записом на диск СД-р для прослуховування озвученої літератури незрячим.

Надано допомогу тимчасовому переселенцю члену УТОС з м. Краматорськ по перереєстрації тимчасового переселенця та оформлення необхідної документації про його прихисток.

Супровід осіб з інвалідністю до банкомату для оплати комунальних послуг (7-х людей), 5-х осіб з інвалідністю відвідали вдома.

Консультації по телефону 19-м.членам, що стосуються укриття при повітряній тривозі, гуманітарної допомоги під час військових дій на Україні та інше.

В. о. голови правління ВОО УТОС,  М. Ливицький